U kabinetu načelnika Ćosića organizovan je prijem, kojem su prisustvovali najbolјi i najistaknutiji učenici Osnovne škole „Sveti Sava“, Osnovne muzičke škole i Srednje škole „28.juni“, u pratnji direktora i nastavnika ove tri obrazovne ustanove.

Tokom prijema bilo je riječi o postignutim odličnim rezultatima prisutnih učenika, njihovim budućim planovima, idejama kao i o tome kako vide svoju školu i lokalnu zajednicu. Načelnik Ćosić iskoristio je priliku da čestita učenicima sve njihove dosadašnje ostvarene rezultate i poželio im sreću u njihovom dalјem školovanju. On je poručio da su u opštinu Istočno Novo Sarajevo uvijek dobrodošli, te je ovom prilikom svakom od učenika uručio novčani iznos od 100 KM i poklon knjigu.

Prijem je upriličen i za našeg mladog sugrađanin i učenika Osnovne škole „Sveti Sava“ Filipa Lalovića, koji je osvojio prvo mjesto na Republičkom takmičenju iz matematike, a koje je održano ovog mjeseca u konkurenciji osmih i devetih razreda. Uz Filipa prijemu je prisustvovao i njegov predani nastavnik matematike Nenad Pejović, koji već godinama postiže fantastične rezultate sa svojim učenicima iz Osnovne škole „Sveti Sava“. Načelnik je uputio srdačne čestitke Filipu, sa želјom da i u budućnosti marlјivo radi i osvaja zapažena mjesta. Ovom prilikom načelnik je Filipu uručio prigodan i zaslužen poklon.

Nakon prijema učenika, uslijedila je posjeta  predstavnika sportskih klubova i organizacija koji egzistiraju na teritoriji opštine Istočno Novo Sarajevo.  U posjeti su bili istaknuti sportski radnici i sportisti koji iza sebe imaju značajne sportske rezultate. U kabinetu načelnika je upriličen i prijem predstavnika Kulturnih organizacija, udruženja građana kao i nevladinih organizacija. Načelnik Ćosić se zahvalio na posjeti gostima, i ujedno iskoristio priliku da pozove i poželi dobrodošlicu na sve Spasovdanske svečanosti.

 

 

Izvor i  foto: Opština Istočno Novo Sarajevo