Nikola Miloševski poznat kao Kole iz Tetova (Brvenica) u utorak 19 jula, napustio je svoju kuću da popije piće sa drugom Bobanom, koji je kupio novi automobil. Kole je stigao u kladionice, gdje su se dogovorili, ali mu je prijatelj kasno. Nakon što je prošlo nekoliko minuta i postalo dosadno, Kole je odlučio da igra ček na jednoj od mašina.

” U trenutku kada se pojavio zeleno svjetlo i pisalo Jack Pot, mislio sam da je negdje pao , a ovdje samo pokazuje. i vidjeti 1 milion,da si dobio,  nije mogao vjerovati “, kaže Nikola Miloševski – Kole. I zaposleni ne očekuju da će jack pot milijuna pasti baš njima. Kole je dobio milion makedonskih denara. Sav srećan je nazvao svog brata i roditelje.

” Svi su odmah saznali, još se nisam probudio i evo ja sam još uvijek nenaspavan i pun adrenalina “, rekao je Kole .

Kole je i danas pod jakim utiscima, kaže da  novac štedite u banci. Kockanje ne voli jer se gubi novac i ljudi, igre na sreću samo poštuje i dobio je nekoliko dobitaka. Postavlja se pitanje ko je Kole? On ima 21 godinu, rođen je 23. maja, dan nakon ljeta Svetog Nikole, na osnovu kojeg je i dobio ime. On vjeruje u ovog sveca, a u horoskopu je blizanac i za njega horoskop nema značenje. Studirao je njemački i radio u tvornici duvana. Za sada nema djevojku.

” Ne , ne sada ne želim uhvatiti Djevojku, neka me sve vole. Sviđa mi se ovako sam “, rekao je Kole, smijući se.

I, naravno, drug Boban je stigao nakon sat vremena, u vrijeme kada je Kole u Makedoniji postao najmlađi milioner državne video lutrije.

Pripremila: Mirjana Mirčevska Jovanović   Kanal 5 Televizija