U susret sportskom događaju Jahorina Ultra Trail 2016 radnici Olimpijskog centra “Jahorina” su pored redovne logističke podrške u organizaciji ovog događaja, dali značajnu podršku na akciji uređivanja staza za trčanje na lokacijama od Romanije do Jahorine.

Pored radnika Olimpijskog centra “Jahorina” pozivu su se odazvali i mladi sportisti iz Pala među kojima su atletičar i reprezentativac BiH Marko Jovičić, skijaš i reprezentativac Srbije Strahinja Stanišić, skijaš i reprezentativac BiH Marko Šljivić, odbojkaš i bivši reprezentativac BiH Miloš Janković, ostali vrijedni građani Pala te Udruženje hotelijera “Jahorina”.

Planinari PD Javorina, takođe, daju veliku podršku svom planinarskom društvu u organizaciji ovog događaja volontirajući svakodnevno u različitim aktivnostima bez čije pomoći bi cjelokupna organizacija događaja bila izuzetno otežana.

Mladi ljudi predstavljaju ogroman potencijal za razvoj društva te je to važno prepoznati i podržati. U vremenu u kojem živimo podsticanje mladih na volontiranje ima višestruku važnost. Osim  što predstavlja izvor društvene energije za pomoć određenim grupama, ono je i dragocjen alat za uvođenje mladih ljudi  u građansku odgovornost i aktivizam. Podjednako važnu ulogu volonterstvo ima u razvoju samopoštovanja i vrijednih socijalnih vještina važnih za razvoj svakog pojedinca, te iz tih razloga pozivamo mlade ljude na društveni aktivizam.

Izvor: Olimpijski centar Jahorina