Udruženje građana Srpsko-ruska zajednica Zavet OO Pale osnovana je 29.09.2013 kao opštinska organizacija centrale koja se nalazi u Bijeljini.

Osim u Bijeljini i na Palama, Srpsko-ruska zajednica Zavet ima svoja predstavništva u Kozarskoj Dubici i Sankt Peterburgu. Osnovano je sa ciljem približavanja srpskog i ruskog naroda i njihove kulture kroz organizovanje naučnih, umjetničkih skupova, kao i međusobnom razmjenom naučnika profesora i studenata.

Rad udruženja sa sjedištem na Palama vezan je za funkcionisanje na cijeloj teritoriji sarajevsko-romanijske regije. Na osnivačkoj skupštini su izabrani članovi kao i predsjednik opštinske organizacije Igor Andrić i predsjednik UO Aleksej Aleksandrov.

ZAVET8

Trenutno se možemo pohvaliti održavanjem besplatnog kursa ruskog jezika na Filozofskom fakultetu a pod pokroviteljstvom fondacije “Russkiy mir”.

Takođe preko naših prijateljskih organizacija u Rusiji pokušavamo da animiramo potencijalne ruske turiste za široku ponudu ove regije, kao i cijele Republike Srpske. Za više informacija o radu udruženja kao i informacije o članstvu u istom zainteresovani se mogu javiti putem e-mail adrese: zavetpale@hotmail.com ili našeg web portala

zzzz