UG “Pomozimo djeci” organizuje školu tenisa ‘MINI TENIS’. Treninzi se održavaju se u teniskom klubu  ‘ELITE’ (Ulica Branka Grbčića br. 1 u Lazarevu iza kafića ” Varadero ”, 78 000 Banja Luka) utorkom od 8 do 9h.

Učešće je besplatno.

Prijave na brojeve telefona 051 927 777 i 065 653 026 ili ngohelpthechildren@gmail.com

Mini tenis predstavlja jedan od najučinkovitijih načina upoznavanja djece s tenisom na zabavan i aktivan način koristeći pristup baziran na igri (djeca 5-10 god).

U treningu koristimo niske mreže, spužvene loptice, male plastične ili drvene palice, obruče, plastične prepone kako bi pomogli djeci da što brže nauče uživati u igri. Djeca nisu ”mali odrasli’ ‘i žele igrati u okolini koja je kompatibilna sa njihovim fizičkim sposobnostima. Mini tenis ima vrlo jednostavna pravila i mali broj tehnika za učenje koje su osnovne i lagane.

Uspjeh čini tenis zabavnim i pomaže izgraditi samopouzdanje. Brzim savladavanjem kontrole loptice djeca se pipremaju za uvođenje u pravi sport.

Učenje mini tenisa ima slijedeće koristi u razvoju djece : fizičke (motoričke), mentalne, emocionalne, socijalne, intelektualne, moralne i zdravstvene.

Prednosti ovog programa za djecu su :
– prisustvovanje raznovrsnim i zabavnim treninzima;
– besplatno upoznavanje s tenisom;
– bolji motorički razvoj u ranim godinama – poboljšana koordinacija.

CILJEVI ŠKOLE MINI TENISA:
– pored usvajanja teniske igre, kako teniske tehnike i taktike dajemo veliku pozornost usvajanju emocionalne i socijalne inteligencije;
– kao i da svakome na svijetu damo šansu da igra tenis.

ZA TRENING JE POTREBNO :
– udobna odjeća i obuća

Sanja Račić – trener

Izvor: Mreža za izgradnju mira