Ministarstvo inostranih poslova Rusije očekuje reakciju američkih vlasti sa pravnom ocjenom podataka o navodnim upadom američkih hakera u telekomunikacione i elektro-mreže Rusije, navodi se u saopštenju zvanične predstavnica MIP-a Rusije Marije Zaharove, objavljenom na sajtu MIP.

Zbog saopštenja koja su se pojavila u medijima o upadu američkih hakera u telekomunikacionu i elektro-mrežu Rusije, kao i u “komandne sisteme Kremlja”, očekujemo reakciju američkih struktura vlasti, uključujući Bijelu kuću i Stejt department, sa pravnom ocjenom ove informacije“, navodi se u saopštenju, prenosi Sputnjik.

U MIP-u su dodali da će „odsustvo zvanične reakcije američke administracije značiti da u SAD postoji državni sajber-terorizam i u slučaju realizacije prijetnji koje prenose američki mediji, Moskva će imati puno pravo da za to optuži Vašington“. Ranije je En-Bi-Si saopštio da su američki hakeri koji rade za americku Vladu upali u rusku infrastrukturu i „komandni sistem Kremlja“, i tako ih učinili ranjivim za napade, ako SAD odluče da je to potrebno.

Izvor: Nezavisne