gladijatorkeProteklog vikenda odigrano je prvo kolo Ragbi prvenstva Bosne i Hercegovine za djevojke u Tešnju. Na prvenstvu su igrale i članice Ragbi kluba “Gladijatori” iz Dervente, koje su ostvarile  polovičan uspjeh.

“Prezadovoljan sam nastupom naših djevojaka, koje polako kroz utakmice stiči iskustvo koje im je neophodno. Mislim da ćemo veoma brzo biti veliki zalogaj za sve ekipe, a iskreno to je i cilj svih nas. U Tešnju smo pokazali da iz dana u dan napredujemo, te smo pokazali da se nakon četiri mjeseca treniranja, nosimo se sa djevojkama koje godinama treniraju ragbi”, izjavio je Radomir Petković-Štaka.

Gladijatorke iz Dervente su u prvoj utakmice upisale pobjedu nad djevojkma iz Sarajeva od 5:0, dok su u drugoj utakmici poražene od ŽRK “Čelik” iz Zenice rezultatom 10:5.

“ Moram reći da nam ponovo ždrijeb nije nišao na ruku gdje smo dvije utakmice odigrali za redom, te možda i presudilo u drugoj utakmici gdje smo izgubili. Međutim, mi se vraćamo još jačim treninzima i nastavljmo da radimo još bolje i želimo da privučemo još više djevojaka u naš klub”, dodao je Petković.

Poene na otvaranju BH prvenstva za “Gladijatorke” postigli su Marina Balešević i Zorica Milaković. Na tabeli trenutno vodi Čelik sa dvije pobjede, drugoplasirane su Gladijatorke dok su na trećem mjestu ragbijašice iz Sarajeva.
Vrijedi dodati da su ragbijašice iz Dervente ovaj put imale i svoju podršku, jer su na tribinama bili seniori iz njihovog kluba, te njihova njavjernija podrška roditelji.
Izvor:SportDC