plesni_studio_orionU sportskoj dvorani „Peki“ na Palama ovog vikenda održano je Prvenstvo BiH u modernim plesovima koje je, u organizaciji lokalnog plesnog studija „Orion“ i Saveza modernih plesova BiH, okupilo oko 800 takmičara iz 24 plesna kluba iz BiH.

Predsjednik Saveza modernih plesova BiH i glavni sudija Velibor Srdić istakao je da ovo takmičenje predstavlja kvalifikaciono takmičenje za evropsko i svjetsko prvenstvo 2017. godine, te da se zbog velikog broja učesnika takmičenje održava dva dana.

„Prvi dan smo održali takmičenje u strit-plesovima, koji su izuzetno popularni. To je nešto što mladi svaki dan gledaju, to je dio hip-hop kulture, dio disko-kulture, dakle, sve ono što se emituje na muzičkim tv kanalima, to je stil života. Jednostavno sve to je ovdje“.

плес

Drugog dana takmičenja, su izvođene discipline koje pripadaju scenskim umjetnicima.

„To su discipline koje su bazirane na tehnici baleta. Moderan balet, šou-dens, džez-dens, savremeni ples, a i imamo i najmlađe kategorije koje nazivamo mini-kids“, naveo je Srdić, “te da je ovo drugi put da se prvenstvo održava na Palama u organizaciji plesnog studija „Orion“, kao i da su svi učesnici prezadovoljni uslovim”.

Učesnici takmičenja su bili i članovi plesnog studija “Masters” ekipa Lukavica-Pale.

Plesni studio Masters

                                                        Foto: Plesni studio Masters