Živimo u vremenu globalnih bezbjednosnih prijetnji koje, htjeli mi to ili ne, dominiraju našim životima. Najviše nas, svakako, interesuje da li smo bezbjedni u mjestu u kojem živimo, a ovo strahovanje pogotovo dolazi do izražaja u vrijeme praznika.knjiga pr

Mnogo je javnih mjesta gdje možemo biti izloženi riziku, počev od trgova do ugostiteljskih objekata. Kako ih svesti na minimum tema je knjige “Rizici u ugostiteljskim objektima”, autora Radenka Vasiljevića.
Dugogodišnje iskustvo u redovima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Radenko Vasiljević prenio je u knjigu u kojoj je tretirao teme bezbjednosnih rizika. Najviše one kojima smo izloženi u ugostiteljskim objektima.
Nemali broj građana sve više vremena provodi u ugostiteljskim objektima, često i nesvjesni mogućih posljedica.
Knjiga, priznaje autor, nije dovršena priča i to zbog zakonskih rješenja koja su podložna promjenama. Ipak, predstavlja rijedak naučni rad o bezbjednosnim rizicima.
Bez uplitanja u zakonska rješenja, autor je definisao rizike u ugostiteljskim objektima, ali se pozabavio i putovanjima čiji je cilj zabava. Ona često, zbog alkohola, za posljedicu imaju saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom. Tokom godine, u Srpskoj je zbog toga život izgubilo više od 70 ljudi.