Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske jedanaestu godinu za redom organizuje takmičenje za Najbolјu tehnološku inovaciju, a inovatorski timovi mogu da se prijave do 20. aprila 2017. godine.

Osim nagradnog fonda, kao i prethodne godine, biće dodijelјene specijalne nagrade najuspješnijem srednjoškolskom i najuspješnijem studentskom timu.

Cilј takmičenja za Najbolјu tehnološku inovaciju je podsticanje inovativnosti i preduzetništva, podrška inovatorstvu, pomoć u pokretanju poslova, promocija inovacija, te podsticaj njihove komercijalizacije.

Takmičenje se odvija u više krugova od kojih je prvi krug eliminacioni gdje se osim originalnosti velika pažnja posvećuje realnoj mogućnosti tržišne verifikacije.

Takmičenje za Najbolјu tehnološku inovaciju rezultat je saradnje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske na osnovu Memoranduma o saradnji dva ministarstva i Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Srbije i Srpske.

Izvor: Univerzitet u Istočnom Sarajevu