Prodajem domaći rogatički krompir veoma povoljno.

Krompir dovozim na adresu

Kontakt telefon: 065 307 – 534

Rogatički krompir  daje mnogo više nego što se na prvi pogled čini. Ma koliko ovaj krompir izgledao isto kao i bilo koji drugi krompir u Evropi on ima jednu bitnu osobinu – od njega ne možete da napravite loše jelo.

Bilo šta da odlučite da pravite od rogatičkog krompira to će dobiti onu ponoću ukusa koja je karakteristična isklјučivo za prirodnu hranu. Kao da mu rogatička zemlјa pruža neke minerale kojih nema nigdje drugo na Balkanu i u Evropi. Objašnjenje za ovu pojavu možda treba tražiti u činjenici da se u Rogatici ovaj krompir proizvodi na polјima koja se nalazi na preko 1.000 metara nadmorske visine, te zato što se uglavnom nijednom ne prska protiv plamenjače i drugih bilјnih bolesti, a u razvijenim zemlјama ga prskaju i po deset puta. Sve to znaju i rogatičani koji svoj krompir cijene vrlo mnogo.

krompirO kvalitetu rogatičkog krompira svjedoče i brojni pokušaji podvala. Nemali broj trgovaca za svaki dobar krompir tvrde da je rogatički, pa čak i ako je uvezen iz Nјemačke, Holandije i drugih razvijenih zemalјa.

Zbog toga se pravi rogatički krompir može kupiti samo kod rogatičana i u okolnim mjestima ako dobro poznajete trgovca.

I tu leži pravi problem sa ovim kvalitetnim i perspektivnim domaćim proizvodom. Iako u narodu odavno brendiran po kvalitetu, u pravnom smislu niko ga nije zaštitio.

 

Preporuka: mladi rogatički krompir koristiti za pečenje, a prošlogodišnji za kuvanje.