Povodom obilježavanja 25 godina postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske predsjedniku Narodne skupštine stigao je veliki broj telegrama – čestitki stranih diplomata, predstavnika vladinog i nevladinog sektora, institucija, ustanova i pojedinaca.

Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivanov čestiao je Narodnoj skupštini 25 godina postojanja i rada, ističući da je ona ključna institucija demokratije i vladavine zakona koja zastupa interese svih građana Republike.

„Za ovo vrijeme Narodna skupština je prošla veliki, ali čuveni put, neprocijenjivo doprinoseći formiranju i sveobuhvatnom razvoju Republike Srpske, uzimajući aktivno učešće u sprovođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma u korist svih naroda BiH, radi stabilnosti, bezbjednosti i mira u regiona“, navodi se u čestitki.

Ambasador Ivancov je istakao da su se poslanici Narodne skupštine uvijek izdvajali svojim visokih osjećajem patriotizma, pravednosti i odgovornosti prema biračima.

„Gospodine predsjedniče, želim Vama i kolegama poslanicima uspjehe u blagorodnoj i teškoj djelatnosti, nova važna dostignuća i stvaralačku snagu“, navodi se u čestitki ruskog ambasadora.

Uspješan rad Narodnoj skupštini Republike Srpske poželio je, između ostalih, i ambasador Slovačke Jan Pšenica.

„Koristim priliku da uputim iskrene čestitke i želje za uspješan rad, kako Vama lično, tako i svim zaposlenim u vašoj cijenjenoj instituciji i poželim dalji prosperitet, napredak i stabilnost Vašem narodu“, navodi se u čestitki ambasadora Palestine Rezeka Namuraha.

Izvor: Narodna skupština RS