GradGradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija 13.05.2016. razgovarao je sa zamjenikom Republičkog pravobranioca Republike Srpske u kancelariji u Istočnom Sarajevu Slađanom Kosmajac o sudskim predmetima u kojima Pravobranilaštvo zastupa interese Grada Istočno Sarajevo.

Gradonačelnik Samardžija izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa Republičkim pravobranilaštvom, ističući da su, kao rezultat te saradnje, brojni sudski sporovi u protekle tri godine riješeni u korist Grada.

Grad je, rekao je Samardžija, u proteklom periodu iskoristio sve zakonske mogućnosti da zaštiti javna sredstva i naplati značajan dio novca koji je plasiran putem kredita pojedincima i pravnim subjektima po Projektima 1 i 2.

Uz dobru kadrovsku podršku i ozbiljnu pripremu u Gradu Istočno Sarajevo, riješeni su mnogi problemi koji su opterećivali Grad prethodnih godina i napravljeni su značajni pomaci, rekao je Samardžija.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva naglasio je da će u razgovoru sa prestavnicima republičkih institucija insistirati na tome da se uslovi za rad Republičkog pravobranilaštva u Istočnom Sarajevu poboljšaju, s obzirom na to da nemaju odgovarajući prostor, ali ni osnovnu opremu za ozboljan posao koji obavljaju.

Samardžija je danas predstavnicima Republičkog pravobranilaštva uručio dva računara, kao tehničku pomoć u njihovom radu.

Današnjem sastanku prisustvovao je načelnik Odjeljenja za opštu upravu Istočnog Sarajeva Mladen Koprivica.

Izvor: Grad Istočno Sarajevo