Načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić i predsjednik Južne Osetije Anatolij Bibilov ocijenili su  u Istočnom Sarajevu da je posjeta delegacije Južne Osetije Republici Srpskoj povodom 9. januara – Dana Republike, veliki i iskreni poklon Srpskoj za njen 26. rođendan.

„Izražavam zadovoljstvo time što je predsjednik Južne Osetije Anatolij Bibilov, zajedno sa svojim saradnicima, posjetio opštinu Istočno Novo Sarajevo i Grad Istočno Sarajevo“, rekao je Ćosić novinarima nakon sastanka, kojem je prisustvovao i poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Marko Vidaković.

Ćosić je dodao da je imao priliku da i kao načelnik opštine i kao predsjednik Saveza gradova i opština Republike Srpske bude domaćin rukovodstvu Južne Osetije.

On je naglasio da je tokom ove dvodnevne posjete pokazano i dokazano da i pored velike geografske udaljenosti postoji čvrsta veza između srpskog i osetinskog naroda.

„Istorijska povezanost sa bratskim ruskim narodom, gotovo ista politička opredjeljenja i neprestana borba za prava svih naših naroda na slobodu još su jedan pokazatelj koliko je opravdana ova posjeta rukovodstva Južne Osetije Republici Srpskoj povodom njenog 26. rođendana“, istakao je Ćosić.

On je uvjeren da će ova posjeta biti još jedna u nizu međusobnih posjeta delegacija Južne Osetije i Republike Srpske, što će dodatno učvrstiti i ojačati prijateljsku i bratsku saradnju dva naroda.

„Rusi su ginuli za ovu opštinu i ovaj grad, oni su se hrabro borili i u borbi za narod Južne Osetije, i zato želim da im u ime građana ovog grada i opštine izrazim našu veliku zahvalnost i odam počast“, poručio je Ćosić.

Bibilov nije krio zadovoljstvo prijemom i dobrodošlicom, ne samo danas u Istočnom Sarajevu, nego i prethodnih dana u Banjaluci, pri čemu je posebnu zahvalnost iskazao predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji je rukovodstvu Južne Osetije uputio poziv za zajedničku proslavu 9. januara – Dana Republike Srpske.

„Što se tiče Istočnog Sarajeva, nismo mogli a da ne posjetimo ovaj grad i opštinu Istočno Novo Sarajevo, i to prije svega jer smo uvidjeli da je bez igdje ičega, vrlo brzo izgrađen moderan grad“, naglašava Bibilov.

Izvor: Opština Istočno Novo Sarajevo