U subotu je u Sportsko poslovnom centru „Peki“ održana „Noć šampiona Pale 2016″ u kik-boksu na kojoj su nastupila 24 borca u 12 mečeva.

Gledaoci su imali priliku vidjeti odličan kik-boks, a nekoliko mečeva je podiglo publiku na noge. Od članova domaćina i organizatora KBS „Deveta četa“ nastupili su Luka Lopatić u pionirskoj kategoriji. Luka i njegov protivnik Ivan Petković iz Nevesinja su bili izjednačeni, pa je meč završen neriješeno.

noc-sampiona-milos-golic-radovan-radojicin

Podbacio je Saša Rajić od koga je bolji bio Filip Petković iz Rume u meču do 81 kg. Manojlo Đurić (do 71 kg) je odradio dosta uzbudljiv meč sa Lukom Komazecom iz Beograda i pobijedio sudijskom odlukom od 3:0.

Meč večeri je bila borba svjetskog prvaka u K1 Miloša Golića i Radovana Radojčina iz Srbije u kategoriji superteška do 95 kg low kick. U uzbudljivom meču, koji je nažalost trajao kratko, pokazalo se da je Miloš Golić mnogo bolji borac u ovom trenutku, jer je udarcima desnom nogom u predjelu butine već u prvoj rundi nokautirao borca iz Sente.
Sjajan nastup su imali borci iz Kosovske Mitrovice Ivan Milić (do 71 kg), Deniz Dedović (do 71 kg) i Jovan Smiljić (do 75 kg) koji su trijumfovali nad Stefanom Obradovićem (Užice), Lukom Stikićem (Beograd) i Đorđem Jankovićem (Beograd).

Uzbudljivo je bilo i u dva ženska meča. Helena Maksimović iz Beograda je savladala Suzanu Dedić iz Užica do 60 kg, dok je Minela Selman iz Ilidže bila bolja od Dragane Nešković iz Rume do 65 kg.

U ostalim mečevima Kormanjoš Franc iz Novog Bečeja je savladao Slavka Stanojeva iz Vršca do 60 kg. Jovan Stevanović iz Beograda je savladao Nikolu Radosavljevića iz Užica do 65 kg. Radoje Stevanović iz Beograda je savladao Branislava Vukajlovića iz Zrenjanina do 65 kg.

Organizatormanifestacije je bio Klub borilačkih sportova „Deveta četa“ Pale, a pokrovitelj Opština Pale.

 

Izvor: Grad Istocno Sarajevo