Sa ponosom Vas obavještavamo da će ovogodišnji 14. Belgrade Beer Fest, nastupom 17. avgusta na beogradskom Ušću, otvoriti svjetska koncertna atrakcija – jedan od najpoznatijih i najatraktivnijih bendova na planeti – Rudimental. Ovo će ujedno biti njihov prvi nastup u Beogradu, na kome će publika naše prestonice, ali i regiona moći besplatno da uživa.

bir fest

 

Producent Belgrade Beer Festa, Beogradska kulturna mreža više od decenije sa velikim uspjehom organizuje najposećeniji festival u Jugoistočnoj Evropi, objedinjujući želje posjetilaca i svjetske trendove.

“Samo na Belgrade Beer Festu je moguće besplatno slušati koncert svjetskih zvijezda kao što je Rudimental. Organizovati ovakav koncert za nas je bio izazov, ali i pomeranje granica u organizaciji festivala. Već 14. godinu zaredom dajemo značajan doprinos razvoju manifestacionog turizma u Srbiji. Ove godine zbog besplatnog koncerta Rudimentala, ali i koncerata sjajnih bendova sa domaće i regionalne scene tokom svih pet festivalskih dana, očekujemo rekordan broj stranih turista. Zbog fantastične atmosfere koju dožive na našem festival, i izvođači i turisti iz Srbije nose univerzalnu poruku – Srbija je gostoprimljiva zemlja, a ljudi željni druženja i interakcije sa svijetom. Vidimo se na Ušću od 17. do 21. avgusta”, rekao je Dejan Grastić, jedan od osnivača festivala.

Rudimental u avgustu dolazi u Beograd, kao najveća koncertna atrakcija ove sezone u Evropi. U toku ljeta imaju zakazane nastupe i već rasprodate koncerte širom Evrope, a među njima je festival Belgrade Beer Fest jedini u region, na kome će nastupiti ovaj svetski poznati bend.

Rudimental-2_620x0

RUDIMENTAL

 

Za samo tri godine od kada su objavili prvi album, postali su jedan od najpoznatijih bendova na planeti. Njihovi hitovi su svuda, od radio i tv stanica, do najvećih svetskih klubova.

Na repertoaru Rudimentala su sve sami hitovi, neki od najvećih u proteklih desetak godina – “Feel The Love”, “Not giving in”, “Waiting all night”, “Free”, “Lay it all on me”… Okupili su se ne tako davne 2011. godine kao grupa prijatelja iz škole kojoj se nekoliko mjeseci kasnije priključio nešto iskusniji producent Amir Amor.

Njihov talenat su brzo prepoznali mnogi muzičari nove britanske scene, tako da im je već na četvrtom singlu gostovao Džon Njuman (Johan Newman).

Zajednički hit “Feel the Love” je osvojio britansku listu, a u top deset singlova zadržao se čak 11 nedelja.

Rudimental od tada ne prestaje sa “zaraznim” singlovima koji im donose uspeh širom svijeta. Saradnju sa Džonom Njumanom ponovili su i u još jednoj pjesmi sa prvog albuma “Home” – “Not giving in”, a potom je top liste osvojila njihova najuspješnija pjesma do danas “Waiting all night” na kojoj gostuje talentovana Ela Eir (Ella Eyre). Impoznatnu listu gostujućih vokala na debi albumu činili su još Foxes, Emili Sande (Emeli Sande) i Beki Hil (Becky Hill).

Dugo se u muzičkoj industriji nije toliko željno iščekivao drugi album nekog benda kao Rudimentalovo izdanje “We the generation”. Na njemu su momci iz Londona nastavili trend saradnje sa aktuelnim zvjezdama među kojima je svakakako najveća Ed Širan (Ed Sheeran). Dva singla na kojima je gostujući muzičar – “Bloodstream” i “Lay it all on me” osvojili su top liste početkom i krajem prošle godine.