Tokom svečane akademije, načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je da će opštinske vlasti nastojati da stvore povoljne uslove za razvoj privrede.

„Opština Istočna Ilidža priprema strateške odluke za naredni desetogodišnji period, a prioritet će biti saradnja sa privredom i stvaranje novih poslovnih zona na području ove lokalne zajednice“, rekao je Božović.

Načelnik Istočne Ilidže je naglasio da kroz područje opštine prolazi magistralni put Sarajevo-Podgorica koji je „kičma“ ove lokalne zajednice, što će biti iskorišteno za razvoj postojećih i stvaranje novih poslovnih zona koje imaju za cilj smanjenje nezaposlenosti.

Božović je govoreći o razvoju sporta napomenuo da je u fazi pripreme dogovor sa inostranim partnerom o Fudbalskom klubu „Famos“.

Svečanoj akademiji povodom obilježavanja Đurđevdana – krsne slave opštine Istočna Ilidža su prisustvovali gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić.

Na akademiji su dodijeljena priznanja najboljim sportistima i zaslužnim kolektivima i građanima.

Plaketa opštine Istočna Ilidža dodijeljena je Boračkoj organizaciji „Ilidžanski borac“ za doprinos u zaštiti prava i interesa porodica poginulih i zarobljenih boraca ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca.

Plaketa je dodijeljena i protojereju – stavroforu Čedi Đureinoviću za doprinos i razvoj srpske duhovnosti i tradicije.

Preduzeće „Tropik“ dobilo je zahvalnicu za uspješno poslovanje, zapošljavanje i značajan doprinos ekonomskom i socijalnom razvoju opštine Istočna Ilidža.

Zahvalnice su dodijeljene Mariji Barbasa Taden za značajnu i vrijednu humanitarnu pomoć socijalno ugroženim licima i porodicama ove lokalne zajednice i Nevenki Hadžibašioglu za vrijednu donaciju materijalnih sredstava opštini Istočna Ilidža.

Načelnik Božović uručio je priznanja najboljim sportistima za 2016. godinu Danelu Blažižu iz Fudblaskog kluba „Famos“i Marijani Šehovac iz Omladinskog košarkaškog kluba „Igman“.

Najbolji sportisti opštine su istakli da će im dodijeljeno priznanje predstvljati dodatnu motivaciju, da i u ovoj godini nastave vrijedno trenirati kako bi ostvarili zapažene rezultate.

Večerašnja akademija na kojoj je nastupio hor Muzičke škole Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ održana je u okviru manifestacije „Đurđevdanske svečanosti“, koja se tradicionalno održava od osnivanja opštine, nekada Srpska, a danas Istočna Ilidža.