Beba Andrija Nikitović, rođen 25. maja, najmlađi je učesnik 11. „Konferencije beba“ u Istočnom Novom Sarajevu, na kojoj je ove godine bilo prijavlјeno 47 najmlađih stanovnika.

Na „Konferenciji beba“, koja se po drugi put organizuje u okviru manifestacije „Principovi dani“, najstarija beba je Ana Svoboda, koja će za nedjelјu dana proslaviti prvi rođendan, a blizanci Miloš i Danilo Bjelobek imaju najviše braće i sestara.

Prigodne poklone dobili su i blizanci, kojih je ove godine bilo šest, odnosno 12 braće i sestara, te druga najmlađa i najstarija beba.

Načelnik Odjelјenja za privredu i društvene djelatnosti u opštini Istočno Novo Sarajevo Igor Đokanović izrazio je zadovolјstvo što je ovogodišnja „Konferencija beba“ i pored loših vremenskih uslova uspjela, te poručio da će ova lokalna zajednica nastaviti da podržava sve manifestacije, koje podrazumjevaju učešće najmlađih sugrađana.

Đokanović je rekao da su sve prijavlјene bebe dobile majice i slikovnice prilagođene njihovom uzrastu.

„Konferenciju beba“, koja je ove godine zbog lošeg vremena održana u Sportskoj dvorani „Slavija“, organizovala je opština Istočno Novo Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Izvor i foto: Opština Istočno Novo Sarajevo/SRNA