U kabinetu načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo, dana 28.02.2017. godine  razgovarano je na temu dalјih ulaganja u pravcu razvoja kanalizacione i vodovodne mreže, kao i o nastavaku saradnje na budućim zajedničkim projekatima opštine Istočno Novo Sarajevo i KP „Vodovod i kanalizacija“.

Sastanku su prisustvovali načelnik opštine Ljubiša Ćosić, načelnica odjelјenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Aleksandra Damjanović, šef odsjeka Nada Atelјević i direktor KP „Vodovod i kanalizacija“ Jovan Katić, sa saradnicima.

Načelnik Ćosić je na početku sastanka istakao, da je Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS odobrio sredstva u iznosu od 65. 000 KM, Vodovodu koji je i bio aplikant za Projekat vodovodnih mreža.

„Onog momenta kada dobijemo zvanično obavještenje da su nam odobrena sredstva, možemo da krenemo u radove. Naš primarni interes, kao što znate jeste bio da vodu dovedemo do Lovačkog doma na Tvrdimićima i samim tim stvorimo uslove da otvorimo Lovački dom“ rekao je Ćosić.

Predstavnici KP „Vodovod i kanalizacija“, procijenili su da je vremenski rok od tri mjeseca potreban za izvođenje njihovih radova na Tvrdimićima, ističući da je najveći obim posla iskop rezervoara i ugradnja istog.

Načelnik Ćosić i učesnici sastanka usaglasili su se, da se sa izvođenjem radova počne od 01. aprila tekuće godine, kako bi kraj juna bio period završetka. Na sastanku se razgovaralo o brojnim temama od zajedničkog interesa, između ostalog načelnik Ćosić je predložio direktoru Katiću da se krene sa radovima na kanalizacionoj mreži (lokalitet Petina zemlјa i Milјevićka krivina).

Ćosić je naglasio, da bi opština Istočno Novo Sarajevo mogla putem subvencija isfinansirati oko 50. 000 KM, za pomenute radove u dogovoru sa KP „Vodovod i kanalizacija“, i predložio da Vodovod pokuša napraviti dogovor sa dobavlјačima da to bude neki vid sukcesivnog plaćanja.

Izvor: Opština Istočno Novo Sarajevo