U galeriji likovne kolonije Pale u Cekovića kući, studentsko pozorište Pale je 7. oktobra proslavilo svoj 7. rođendan u okviru čega je održana i izložba fotografija i plakata sa premejera predstava ovog pozorišta.

Autori fotografija su Sara Pandurević, Uroš Radović i Darko Kovačević.

Za 7 godina svog postojanja Studentsko pozorište Pale može da se pohvali sa 10 održanih premijera, mnogo odigranih predstava, gostovanja, festivala i velikim brojem osvojenih nagrada.

Profesor teatrologije i jedan od osnivača ovog pozorišta Ljubo Božović kaže da je dugogodišnji rad Studentskog pozorišta i svake kulturne institucije za svaku pohvalu, jer baviti se kulturom u ovim vremenima i opstati toliko godina nije lako.

„Ja znam šta je pozorište održalo i zbog toga sam kao čovjek iz te branše izuzetno zadovoljan. Znam da je pozorište održao talenat kojeg njegovi članovi posjeduju, i održala ga je velika ljubav i posvećenost pozorištu. Da nije bilo toga sigurno ne bi imali rezultate koje danas imaju“, istakao je Božović poželio članovima pozorišta mnogo uspjeha i u narednim godinama.

Direktorica Studentskog pozorišta Pale Mirjana Ilić rekla je da je pored 10 oržanih premijera, mnogo nagrada, predstava i festivala pozorište uspjelo da ponese i mnogo lijepih uspomena sa gostovanja.

„Ostvarili smo lijepe i kvalitetne kontakte sa drugim glumcima amaterima, tako da i u narednom periodu nastavljamo da radimo „punom parom“, a nadam se da ćemo imati i uslove za to“, izjavila je Ilić i dodala da su posjetioci večeras imali priliku da vide fotografije i plakate koji su nastali na premijerama njihovih predstava.

„Riječ je o autorskim fotografijama naših dragih, mladih i talentovanih prijatelja koji su fotografisali premijere predstava i zabilježili najljepše trenutke sa istih. Posjetioci su imali priliku da vide i plakate naših predstava i jedan kratak opis“, naglasila je Ilić.

Nakon izložbe fotografija posjetioci su uživali u prijatnoj, umjetničkoj i toploj atmosferi uz autorske pjesme i muziku grupe „East time“.

„Dva člana grupe „East time“ Jovana i Nemanja su naši članovi sa kojima smo ostvarili jednu lijepu saradnju. Trenutno radimo i novi spot za njihovu pjesmu, i u njemu će biti naši glumci, tako da širimo saradnju, pravimo lijepe stvari i spajamo ljude koji vole umjetnost“, izjavila je Ilić.

Ilić je podsjetila da je Studentsko pozorište za 7 godina postojanja napravilo dvije audicije za prijem novih članova, i da su obje bile uspješne.

„Ne očekujemo ogromno interesovanje za pozoriše, ali postoji među mlađim sugrađanima, posebno studentima. Mi smo u svakom slučaju obogatili naš ansambl za 8 članova koji su jako talentovani, a neki od njih glume i u više predstava“, naglasila je Ilić.

13.-tog oktobra, u Kulturnom centru Pale Studentsko pozorište Pale će odigrati jednu od svojih fantastičnih predstava „Maratonci trče počasni krug“, koja svakim izvođenjem privlači sve veći broj publike.

Do kraja ovog mjeseca pozorište će ugostiti pozorište iz Banjaluke koje će odigrati dvije predstave u Palama.

studentsko