AUTOBUSKE LINIJE PREMA JAHORINI OD 3. JANUARA DO 15. APRILA, BESPLATAN PREVOZ ZA DJECU IZ PROGRAMA BESPLATNOG SKIJANJA

Grad Istočno Sarajevo sufinansiraće autobuske linije kojima će građani Istočnog Sarajeva od 3. januara do 15. aprila moći da se prevozu na Jahorinu. Uspostavlјene su dvije autobuske linije; prva će funkcionisati na relaciji Autobuska stanica Istočno Sarajevo-Pale-Jahorina, a druga na relaciji Autobuska stanica Sokolac-Pale-Jahorina svakodnevno u dogovorenim terminima“, rekao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i dodao da će obje linije biti komercijalne i da će njima moći da se prevoze svi zaintetesovani građani.

„Ovim autobusima besplatno će se prevoziti djeca koja su obuhvaćena programom besplatnog skijanja na Jahorini, na osnovu spiskova koji su napravlјeni u opštinama“, pojasnio je Vuković i dodao da je Grad Istočno Sarajevo na ovaj način ispoštovao svoj dio obaveza iz ugovora o besplatnom skijanju djece na Jahorini, koji je potpisan u novembru u Administrativnom centru Vlade RS u Istočnom Sarajevu.

„Značajno je da ponovo imamo redovnu autobusku liniju iz Istočnog Sarajeva prema Jahorini tokom zimske sezone, kako zbog naših građana, tako i zbog gostiju iz Sarajeva i cijele regije, koji žele da dođu na Jahorinu“, istakao je Vuković.

Vuković je naglasio da je Grad Istočno Sarajevo pomogao i uspostavlјanje autobuske linije Krupac-Ravna planina, što je važno zbog nedavno otvorene gondole, ali i razvoja tog ski centra. Želimo da se ravnomjerno razvija turizam na ovom području, kako same Jahorine, tako i Ravne planine, Trebevića, Romanije i drugih destinacija“, kaže Vuković.

Vuković je rekao da je ova godina za Grad Istočno Sarajevo bila veoma uspješna. „Nakon što smo „podvukli crtu“, možemo obavijestiti javnost da je iza nas uspješna poslovna godina, bez deficita i negativnih pokazatelјa, što je odraz odgovorne poslovne politike“, rekao je gradonačelnik.

Vuković je čestitao predstojeće praznike svim građanima Istočnog Sarajeva i poželio im sreću i uspjeh u narednoj godini, posebno poželјevši dobar poslovni rezultat turističkim radnicima i turizmu ove regije.

Direktor Turističke organizacije Igor Tošić pozvao je građane Istočnog Sarajeva, koji još nisu odlučili gdje će provesti novogodišnju noć, da večeras dođu na Jahorinu i uživaju u spektakularnom koncertu Želјka Jokisimovića.

AUTOBUSKE LINIJE PREMA JAHORINI (OD 3.JANUARA SVAKODNEVNO DO 15. APRILA)

AUTOBUSKA STANICA I.SARAJEVO-PALE-JAHORINA

8,20 Autobuska stanica Istočno Sarajevo-9,10 Autobus.stanica Pale-Jahorina(hotel Jahorina)

povratak:

15,00 Jahorina(hotel Jahorina)-Autobuska stanica Pale-Autobuska stanica I.Sarajevo(terminal)

 

 AUTOBUSKA STANICA SOKOLAC-PALE-JAHORINA

7,30 Autobuska stanica Sokolac-8,15 Autobuska stanica Pale-Jahorina(hotel Jahorina)

povratak:

15,00 Jahorina(hotel Jahorina)-Autobuska stanica Pale-Autobuska stanica Sokolac

Komercijalne cijene karata na relaciji:

I.Sarajevo-Jahorina 6 KM, povratna karta 10 KM
Pale-Jahorina 3,50 KM, povratna karta 6 KM
Sokolac-Jahorina 7 KM, povratna karta 11 KM

Pravo na besplatan prevoz imaju djeca- učesnici programa besplatnog skijanja na Jahorini, na osnovu spiskova koji su određeni u opštinama.

 

Autobuska linija Krupac-Ravna planina:

Krupac-Pale : 7,30, 9,15, 12,30, 14,40 časova

Pale-Krupac: 10,00; 10,20; 13,50;16,30 časova

Pale-Ravna planina: 8,35; 9,45; 13,30; 15,30 časova

Ravna planinaPale: 8,55; 10,05; 13,40; 16,10 časova

Linija je komercijalnog tipa.

Izvor: Grad Istočno Sarajevo