Prva pomisao na debelu zadnjicu je i da je dotična osoba gojazna, a sam tim i da ima problem sa zdravljem.

Ipak, ovo ne mora uopšte da bude tačno,  nečija figura prosto može da „podnese” nešto veću zadnjicu. Kada je u pitanju zdravlje, sjetite se da je mnogo opasnije imati salo oko grudi, odnosno u blizini srca.

Zapravo, masne naslage na bokovima štite srce zadržavaljući salo na mjestima sa kojih ne mogu da naštete vitalnim organima.

V” OBLIK
Za ovoj oblik karakterističan je uzak struk i nešto širi kukovi. Zadnjica je zapravo najšira u donjem delu leđa, a onda se postepeno sužava. Ovaj oblik zadnjice karakterističan je za starije žene, a neophodno je da regulišete unos masti, pogotovo trans-masti koje ne bi trebalo da konzumirate uopšte.

ČETVRTASTI OBLIK
Ili kako se drugačije naziva, „mišićava zadnjica”. Karakterišu je približno slične dimenzije širine kukova i zadnjice. Ovakav oblik naziva se i „dečačka građa”. Ovakvu zadnjicu veoma je teško preoblikovati i potrebno je raditi posebne i prilično agresivne vježbe i čučnjeve kako bi se promjenila. Ove osobe su obično veoma zdrave, ali u nekim slučajevima mogu da imaju malo sala na bokovima. Rešenje? Samo čučnjevi.

OKRUGLI OBLIK
Drugačije se naziva i oblik „trešnje” ili „jabuke”. Struk je znatno uži od zadnjice koja je obla i puna. osobe koje posjeduju ovakav oblik zadnjice uglavnom su veoma zdrave.

SRCOLIKI OBLIK
Definitivno najpoželjniji oblik zadnjice, i svakako najljepši. Ipak, ukoliko ne vježbaju, ove osobe rizikuju da imaju srčanih problema.