Udruženje roditelјa prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj “Mrvice” je počelo sa pripremom za obilјežavanje 17. novembra – Međunarodnog dana prijevremeno rođene djece. Iako, formalno, Udruženje postoji tek godinu dana hrabri roditelјi su u proteklom periodu uspjeli organizovati mnoge aktivnosti.

“Ljubičasti novembar” je početak kampanje “Udahni život”. Cilј ove kampanje je prikuplјanje sredstava za skupocjenu opremu koja je potrebna neonatološkim odjelјenjima tokom liječenja prijevremeno rođenih beba.

Nakon uspješno realizovane humanitarne akcije u Kozarskoj Dubici i donatorske večeri u Banja Luci, na redu je humanitarni koncert Basics škole u Istočnom Sarajevu.

Nakon otvaranja Podružnice u Istočnom Sarajevu, čije je sjedište u Dječijoj biblioteci ovog grada, Basics škola je prepoznala značaj Udruženja i  odlučila da 15. novembra u 19,00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo održi humanitarni koncert za Mrvice.

“Upoznavši se sa cilјevima Udruženja „Mrvice“, njihovom borbom i istrajnošću, odlučili smo da krenemo u novi projekat Basics škole koji će se realizovati u obostranoj saradnji. Riječ je o humanitarnom i tematski osmišlјenom koncertu učenika Basics škole pod nazivom „Da li nekad sanjaš san?“. Ulaznice po cijeni od 5 konvertibilnih maraka možete kupiti u prostorijama Basics škole i Dječije biblioteke Istočno Sarajevo. Sav prihod od prodatih ulaznica ide u fond Udruženja. Učenici Basics škole 15. novembra uz vašu pomoć pjesmom i igrom za budućnost svakog prijevremeno rođenog djeteta!“, rekao je Đorđe Jovančić, direktor Basics škole.

“Ovom prilikom se u ime Udruženja najiskrenije zahvalјujem svima u Basics školi na plemenitom i nesebičnom poklonu, kojim ćemo prikupiti određena novčana sredstva za početak kampanje „Udahni život“.

Udruženje je pripremilo i skromnu donaciju za Pedijatrijsko odjelјenje Bolnice Istočno Sarajevo koja će biti uručena 17. novembra. Ovogodišnje obilјežavanje Svjetskog dana prijevremeno rođene djece ćemo završiti posjetom Parka Gavrilo Princip, koji će ove godine svjetliti lјubičasto, kao i Banski dvor u Banja Luci. Tako će se Republika Srpska priklјučiti zemlјama svijeta koje svoje građevine obasjavaju lјubičastom svjetlošću na ovaj dan. U decembru mjesecu ćemo imati i humanitarni broj u m:tel mreži, pa ćemo i na ovaj način prikuplјati sredstva za nabavku pomenute opreme. Nadam se da će naši sugrađani i svi zainteresovani doći u što većem broju i tako podržati kampanju Udruženja.“, rekla je Mileva Mirović Tanić, odgovorno lice Podružnice Istočno Sarajevo.

Izvor i foto: Grad Istočno Sarajevo/Katera/