Helsinški odbor za ljudska prava u RS u sklopu projekta „Zaštita trudnica i porodilja od diskriminacije“, raspisuje konkurs za kandidovanje poslodavaca za nagradu „Porodični prijatelj“.

Svaki građanin/ka može nominirati poslodavca koji poštuje načela nediskriminacija trudnica i porodilja i koga smatraju adekvatnim za dobijanje nagrade. Za podnošenje nominacija potrebno je da popunite formular za prijavu, koji se nalazi u prilogu,  te isti proslijedite na e-mail adresu:  porodicniprijatelj@gmail.com.

Projektno osoblje će pristigle kandidature pregledati, provjeriti ispunjenje uslova,te vjerodostojnost kandidature tj. da li su ispunjeni svi  uslovi poziva i ne postoje osnove za sumnju u sukob interesa, da li je prijava stigla od osobe koja je naznačena u kandidaturi, da li postoje informacije koje ukazuju na to da određeni poslodavac nije uvijek i dosljedno poštovao načela nediskriminacije, itd.

logo1Za dodatna pitanja, molimo vas da nas kontaktirate na brojeve telefona- 055/210-851 055/419-274  ili na e-mail adresu  helcomm@teol.net.

Izvor: www.helcommrs.net