razekMinistar trgovine i turizma Predrag Gluhaković razgovarao je, u svom kabinetu, sa novinarima Ruske novinske agencije „Sputnik“ iz Beograda i  predsjednikom Svjetske federacije turističkih novinara i pisaca o turizmu Tijanijem Hadadom. Sastanku je prisustvovao i predsjednik  Udruženja turističkih novinara i pisaca u turizmu Bosne i Hercegovine Mirko Despić, direktor „Turističke prizme“ Đorđe Mihajlović i direktor Turističke organizacije Banja Luka Ostoja Barašin.

Na sastanku je napravljen kratak osvrt i na nedavnu posjetu delegacije iz ruskog grada Sankt Peterburga. Istaknuto je da saradnje između Republike Srpske i Rusije ima i da će u narednom periodu privredna i turistička saradnja biti značajno unapređene.

Ministar Gluhaković je najavio da će zajedno sa privrednicima Republike Srpske prisustvovati Božićnom sajmu u Sankt Peterburgu, gdje će biti predstavljeni autentični proizvodi iz Republike Srpske.

„Posjeta delagacije iz Sankt Peterburga je ozbiljan temelj buduće saradnje između tog grada i Republike Srpske, otvorene su nove mogućnosti saradnje koje će biti ozvaničene potpisivanjem Protokola o saradnji. Prilikom te posjete govorilo se i o uspostavljanju avio linije Sankt Peterburg – Beograd, što je značajno podiglo šanse za našu saradnju sa Rusima“, rekao je ministar Gluhaković.

U razgovoru za „Sputnik“ ministar Gluhaković je istakao mogućnost razvoja saradnje u oblasti banjskog turizma. „Odnos cijene u našim banjskim lječilištima i banjskim turističkim lokalitetima potpuno je srazmjeran kvalitetu koji pacijent, odnosno turista dobije, i sigurno smo najpovoljniji u regionu, naš problem i dalje ostaje to što nam ne ide lako da naše turističke potencijale pretvorimo u prave brendove za svjetske turiste“, rekao je Gluhaković.​

 

Izvor:Vijesti net