KMF “Jahorina” Pale ove sezone igra Prvu ligu Republike Srpske, po prvi put u svojoj istoriji. Nakon prošlogodišnjeg osvajanja titule u Drugoj ligi Republike Srpske stekli su pravo nastupa u elitnom rangu futsala Republike Srpske.

Kao debitant, klub iz Pala, je sebi za prvenstveni cilj postavio opstanak. Ipak, prvi čovjek paljanskog kluba, Bojan Brčkalo, i pored velike doze opreznosti pred start prvenstva najavljuje da će se ambicije i mijenjati u skladu sa tokom sezone. Sve će se, kaže on, vidjeti nakon prvih nekoliko kola, i onda ćemo odlučiti šta možemo uraditi.

Oprezno ulazimo u sezonu. Ne želimo da govorimo previše o ambicijama dok ne vidimo kako će se razvijati situacija na početku sezone. Za sada, naše ambicije su vezane za opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske. Liga je dosta izjednačena, što pokazuje i prošlogodišnja tabela, gdje su prvoplasirani i posljednjeplasirani tim bili u svega nekoliko bodova. Očekujemo tako nešto i ove sezone. Imamo kvalitetnu ekipu, spoj nekoliko iskusnijih igrača, i nekoliko izuzetno mladih, te dobru atmosferu u klubu. Kada vidimo nakon prvih nekoliko kola kako će situacija da se razvija, onda ćemo pričati i konkretno o našim ambicijama. Ukoliko dobro otvorimo sezonu, i vidimo da možemo, onda ćemo iskoristiti svoju šansu i pokušati doći čak i do Premijer lige. Imali smo dosta pehova na početku sezone, povrede nekih igrača koji su nam trebali biti važni, i to nas je poremetilo, ali nema sumnje da ćemo dati sve od sebe u novoj sezoni da predstavimo u najboljem svjetlu i Pale i klub,rekao je za naš portal Bojan Brčkalo, predsjednik KMF “Jahorina”.

Za novu sezonu KMF “Jahorina” je doveo tri nova igrača, o čemu smo već pisali, a ovog vikenda u prvom kolu putuju u Čelinac kod “Jošavke”, a zatim kod kuće dočekuju “Ugljevika”.

Izvor: SportDC