Каратисти Игмана учествовали су прошлог викенда на 3. Grawe-Енергија купу у Бања Луци, гдје су бранили боје Карате федерације Републике Српске у конкуренцији од 700 такмичара из Србије, Хрватске, Словеније и БиХ освојили су три медаље.

KARATE Igman09112015

Кадеткиње из Источне Илиџе су биле друге екипно у катама и треће у борбама. У појединачној конкуренцији Александар Шиљеговић био је трећи.

– Наступали смо са шест такмичара и резултатски нисам у потпуности задовљан, али нисам ни незадовољан. Ово је засигурно једно од најјачих такмичења на простору БиХ, гдје смо се први пут окушали у новој карате федерацији, која би од наредне године требала да обједини све клубове из БиХ. Правила су мало другачија у односу на она на која смо навикли и то је једним дијелом утицало да не остваримо још боље резултате. Евидентан је и замор, јер готово да нема слободног викенда. У сваком случају било је ово драгоцјено искуство за моје такмичаре – рекао је Радивоје Маунага, један од тренера у Игману.

Организатор овог престижног такмичења био је Карате клуб Енергија из Бања Луке, који заслужује све похвале, јер је на једном мјесту окупио најбоље каратисте из региона.

– Организација је била на високом нивоу, за примјер многима – каже Маунага.


Резултати:

Сребро: Кадеткиње кате екипно (Ана Ковач, Ирена Лубура, Романа Калинић).

Бронза: Александар Шиљеговић (јуниор, борбе) кадеткиње борбе екипно (Ана Ковач, Ирена Лубура, Романа Калинић).