Kata Bucik za NewsFront Serbia

Kada Srbin pomisli na Kosmet, treba da ima na umu reči koje je Hirurg izgovorio nakon što se Krim vratio u otadžbinu: „Kada hiljade ljudi nešto žele i u to veruju, onda možemo biti svedoci čuda“..

Njemu je uspelo..

On je Aleksandar Zaldastanov Hirurg..

Rođen je na Bogojavljenje 19 januara 1963 u Kirovogradu u SSSR, u lekarskoj porodici. Otac Sergej Zaldostanov je lekar i veteran Velikog otadžbinskog rata. I majka i sestra su takođe lekarke..

KU1

Hirurg izbegava sva pitanja koja se tiču njegovog privatnog života i detalja vezanih za njegovu porodicu, ali se zna da je bio oženjen nemačkom novinarkom Matildom sa kojom ima sina Gošu. Pored njega, ima nekoliko vanbračnih sinova koje je priznao i stara se o njihovom vaspitanju i školovanju. Jedan od njih je želeo da se pridruži ocu i postane član Noćnih vukova, ali je doživeo nesreću i povredio obe noge..

KU2

Hirurg je po obrazovanju maksilofacijalni hirurg, a po opredeljenju motorista. Na nagovor društva, 1987 godine je kupio prvi motor «Java». Ambiciozan, harizmatičan i neustrašiv, stekao je puno prijatelja među rokerima i motoristima sa kojima je formirao grupu «Hirurgija». Iz tog perioda mu je ostao nadimak «Hirurg»..

Glumio je epizodne uloge u tri filma. Govorkalo se da je on zapravo KGB agent, ali niko još nije uspeo da to dokaže. Jedan je od malobrojnih koji je uspeo da hobi pretvori u zanimanje i da danas živi svoj san. Osnivač je i predsednik najmasovnijeg svetskog motociklističkog kluba «Noćni vukovi» koji broji preko 5000 članova u Ruskoj Federaciji, bivšim sovjetskim Republikama, Srbiji, Makedoniji, Bugarskoj, Rumuniji..
Zna se da ga za Srbiju vezuju duboke emocije, što je potvrdio i za nemački Der Spiegel VOĐA NOĆNIH VUKOVA ZA NEMAČKI DER SPIEGEL — VEZAN SAM ZA SRBIJU OTKAD JE KRVARILA ZBOG NATO-A

KU3

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin je odlikovao Hirurga Ordenom časti za izuzetne zasluge u patriotskom vaspitanju omladine, učešću u spasilačkim akcijama i doprinosu u čuvanju sećanja na heroje Otadžbinskog rata. On taj orden uvek nosi prikačen za bajkerski prsluk..

KU4

«Noćni vukovi» su osnovani u maju 1989 godine. Predsednik Rusije Vladimir Putin ih naziva «svojom braćom», po čemu se razlikuju od svih ostalih motorista na svetu. Oni nisu običan klub motorista. Ovi momci iz Rusije voze motore zbog ljubavi prema dvotočkašima ali i zbog ljubavi prema Otadžbini i kategorički odbijaju da ih zovu «bajkerima»..

KU5

U početku su bili samo momci koji vole rok muziku i motore i koji su osamdesetih godina prošlog veka održavali zabranjene rok koncerte u Moskvi. Kada su 1989 osnovani, «Noćni vukovi» postaju prvi zvanični moto-klub u SSSR. Najpoznatiji član „Noćnih Vukova“ je Predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin, što Hirurga čini Predsednikom najmoćnijem Predsedniku sveta.

KU6

U poslednjih nekoliko godina «Noćni vukovi» promovišu pravoslavlje, na motorima nose rusku zastavu, pomažu deci, bave se humanitarnim radom i planiraju da pokrenu proizvodnju ruskih motocikala koji će biti oštriji i opasniji od «Harli-Dejvidsona».

KU7

Član «Noćnih vukova» može postati svako ko je muškarac, državljanin neke od bivših sovjetskih republika, onaj koga postojeći član kluba pozove da se pridruži i onaj ko je prisustvovao okupljanjima «Noćnih vukova» pune dve godine. Uslov je da nije homoseksualac. Veroispovest nije bitna stavka pri učlanjivanju.

 

Izvor:NEWS FRONT