obijena kucaISTOČNO SARAJEVO- Lica čiji su inicijali V.S. i B.V. lišeni su slobode zbog postojanja osnova sumnje da su u proteklom periodu na području Istočnog Novog Sarajeva počinili više krivičnih djela – teška krađa, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.
U saopštenju se navodi da je V.S. u toku vršenja kriminalističke obrade priznao da je u julu 2015. godine zajedno sa B.V. i tri maloljetna lica otuđio deset akumulatora za teretna motorna vozila na štetu DOO “Krupac”, te da su u martu ove godine otuđili osam akumulatora na štetu firme GP “Put”.

Osumnjičeni je priznao da je zajedno sa maloljetnim licima otuđio dva akumulatora i dva TV prijemnika na štetu pansiona “Bob”, koje su prodali licu N.G. kod koga su navedeni predmeti pronađeni i privremeno oduzeti, te da je otuđio dva akumulatora na štetu DOO “Kvadrat”, što nije prijavljeno policijskoj stanici.

Postoje osnovi sumnje da su navedena lica određen broj akumulatora u više navrata prodavali licu N.Š. koji ih je, najvjerovatnije, preprodavao na otpadu sekundarnih sirovina u Sarajevu.

U toku je kompletiranje i dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv osumnjičenih biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.