bolnica32Bolnici Istočno Sarajevo danas je uručena donacija iz budžeta Grada Istočno Sarajevo od 12.500 KM za nabavku najneophodnije opreme za bolničku kuhinju, čija je izgradnja u toku.

Donaciju su direktoru Bolnice Goranu Todoroviću uručili gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija i predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić.

U saopštenju Skupštine Grada Istočno Sarajevo navodi se da su Samardžija i Lučić konstatovali da se radovi na rekonstrukciji dijagnostičkog bloka i izgradnji kuhinje odvijaju zadovoljavajućom dinamikom i izrazili spremnost da i u narednom periodu pomognu ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Todorović je rekao da će problem u narednom periodu biti opremanje novoizgrađenog objekta, ukupne površine oko 3.500 metara kvadratnih.

U novom objektu polikliničkog dijela Bolnice Istočno Sarajevo, koji bi trebalo da bude stavljen u funkciju do kraja aprila, će, prema Todorovićevim riječima, biti smještene ambulante, dvije hirurške sale za hitne intervencije, dnevna bolnica i kompletna dijagnostika.

Rok za završetak radova je 7. april, dok bi objekat trebalo da u potpunosti bude opremljen do kraja aprila.

Izvor: SRNA

Foto: sarajevo-rs.com/arhiva