U Beogradu je 16.03.2017. godine održan skup pod nazivom “Dani Srpske u Privrednoj komori Srbije”, na kojem su predstavlјeni investicioni potencijali lokalnih samouprava istočnog dijela Republike Srpske.

Skupu je prisustvovao načelnik Odjelјenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Istočno Novo Sarajvo, Igor Đokanović, koji je zainteresovanim privrednicima prezentovao investicione lokacije opštine Istočno Novo Sarajevo.

Skup je organizovala Vlada Republike Srbije u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srbije i Privrednom komorom Republike Srpske, kao i Ministarstvom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske.

Skupu je prisustvovao savjetnik predsjednika Vlade Srbije Vladimir Božović, koji je naglasio da su prioriteti Srbije stabilnost  u regionu i unapređenje ekonomskih veza, a da je ovaj skup jasna potvrda da se samo kroz intenzivnu privrednu saradnju može obezbijediti bolјi život građanima.

Na skupu prisutnima su se obratili i predsjednici privrednih komora Republike Srbije i Republike Srpske, te ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić

Na održanom skupu prisutno je bilo oko 100 zainteresovanih kompanija iz Republike Srbije, koje su imale priliku da se upoznaju sa potencijalima koje ima opština Istočno Novo Sarajevo, kao i ostale opštine u našoj regiji.

Na skupu u Beogradu investicione potencijale predstavili su, pored opštine Istočno Novo Sarajeva i grad Zvornik, te opštine: Sokolac, Han Pijesak, Milići, Istočna Ilidža, Pale, Istočni Stari Grad i Vlasenica.

Izvor i foto: Opština Istočno Novo Sarajevo