TNVNa sportsku dvoranu u Zubinom Potoku na Kosovu, u kojoj danas treba da govori premijer Srbije Aleksandar Vučić, rano jutros bačena je bomba i pucano je iz automatskog oružja, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

On je novinarima u Leposaviću rekao da je u eksploziji oštećen jedan automobil, kao i da su pronađene čaure automatskog naoružanja, dodavši da se današanja Vučićeva poseta Kosovu za sada odvija po planu.

TNV1

“Konačna odluka biće doneta u dogovoru sa našim specijalnim snagama bezbednosti, koje su ovde razmeštene”, kazao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

TNV2

Planirano je da poseta premijera Kosovu počne obilaskom pogona rudnika Trepča flotacija u Leposaviću. Vučićeva poseta Kosovu prvobitno je bila planirana za 27. februar, ali je odložena.

TNV3

Samo dan pre najavljene posete u kosovskom parlamentu za predsednika Kosova izabran je Hašim Tači.

Premijer stigao u Leposavić

Premijer je, uprkos tome, tačno po planu stigao u Leposavić, a na ulazu u Trepču dočekali su ga direktor Trepče Jovan Dimkić, rukovodstvo Trepče, ministri Aleksandar Vulin, Vanja Udovičić, Zlatibor Lončar, direktor kancelarije za KiM Marko Djurić, kao i srpski predstavnici u kosovskoj vladi.

Nakon obraćanja rudarima i obilaska pogona flotacije, Vučić će razgovarati sa rukovodstvom Trepče.

 

Izvor: Kurir