novdeltaorodica Novaka Đokovića novi je vlasnik podgoričkog Delta City-ja!, potvrđeno je portalu „Volim Podgoricu“  od izvora bliskih porodici najboljeg tenisera svijeta.

Đokovići su Deltu kupili od južnoafričkog fonda  Hyprop Investment koji je nedavno kupio Deltu za 75 miliona eura.  Kako je rekao naš izvor, ovo je samo prva investicija  slavnog tenisera, čija je porodica porijeklom iz Jasenovog polja kod Nikšića, u zemlju predaka.

Prvi korak Đokovića biće, navodno, da u Delti otvore restoran “Novak”.

Podsjetimo, Novak i njegova porodica su prije četiri godine, pritekli u pomoć i donirali sredstva da se završi crkva posvećena Svetom Arhangelu Mihailu. Na osvećenju crkve, u decembru 2012. godine u Jasenovom polju su se okupile hiljade crnogorskih građana, više zbog Noleta, nego zbog crkve.

Novak je u Nikšiću dobio i grafit kojim su mu zemljaci htjeli pokazati koliko ga vole.

Da Crnu Goru nosi u srcu, Novak je pokazao i kada se vjenčao upravo na Svetom Stefanu, iako je moga da bira bilo koje mjesto na svijetu.

Prema nezvaničnim informacijama, Đokoviću su zainteresovani i za investiranje na crnogorskoj obali, a pokazali su zanimanje za Boku Kotorsku, odnosno Kotor i Herceg Novi.

Inače, kompanija Delta holding je prodala i Delta city-a u Beogradu po ukupnoj cijeni od 202,8 miliona.

Izvor: Volim Podgoricu