Stari-telefon-7Sada već davne 1992. godine, u austrijskom gradu, Leoben, ispijajući jutarnju kafu u jednom od tamošnjih kafića, uz novine „Kleine Zeitung“ (Male novine) i jesu male, veličine A-4 formata, vrlo praktične za čitanje i nošenje pod rukom, zapazih jedan članak o Jugoslaviji. U prvi mah nisam mogao da poverujem postavljenim brojkama koje su, na prvo čitanje, izgledale zagonento. Tekst je bio o novim pozivnim telefonskim brojevima država koje su nastale ili će nastati. Poznato je da je Jugoslavija imala svoj pozivni broj 0038, a novi brojevi, ja bih rekao zadana formula, izgledali su ovako:

0038 1 – treba da dobije SRJ, Savezna Republika Jugoslavija, koja je trajala vrlo kratko, vreme trajanja takođe isplanirano:
0038 2 – beše prazno, kao i 0038 – 3 i 0038 4
0038 5 – dobija Hrvatska
0038 6 – sledi Sloveniji
0038 7 – pripada Bosni i Hercegovini
0038 8 – za divno čudno biva nedodeljeno i još uvek čeka buduću državu
0038 9 – pripade Makedoniji.
Rešenje formule odmah je bilo jasno, što se kasnije delomično obistinilo, a ono što se nije ispunilo čekalo je na realizaciju i privođenje kraju plana koji je negde, izvan bivše Jugoslavije, davno napravljen.

Shvatio sam tada, na moje razočaranje, da su uočene praznine već planirane za Crnu Goru, Kosovo i ?(ne bih da nagađam, tvorci formule znaju o kome se radi), pa tako danas pozivni tel. broj 0038 2 – pripada Crnoj Gori, 0038 3 – je namjenjen Kosovu a broj 0038 4 – još nije dodeljen, kao ne zna se kome će pripasti, ali huškanja, kampanje i napetosti u Srbiji dovoljno govore u kom pravcu se kreće rešenje ove formule.

Interesantno je da ostaje još jedna praznina posle pozivnog broja 0038 7 za Bosnu i Hercegovinu, 0038 8. Šta mislite kome će moćni tvorci scenarija dodeliti ovaj broj. Koga on čeka? Sa tim poslednjim činom podele ranije određenih i planiranih brojeva biće okončan i ispunjen scenario rušenja bivše Jugoslavije. Kada će se to dogoditi samo je pitanje vremena.

Tada će tvorci ovog scenarija, čije su „zasluge“ i „dobročinstva“, „humanitarna bombardovanja“ nagrađena Zvučnim priznanjima, uključujući i ona najzvučnija na svetu, otići u penzije napunjenih džepova a iza njih će ostati ruševine i uništena budućnost novih generacija, onih koji dolaza a nizašta nisu krivi. Gore izneta matematika složiće se do kraja. Sve će doći na planirano mesto; to će idejni tvorci “promena” okončati novim pretnjama, uslovljavanjima, lažnim obećanjima.

(Boško Beuk – Noviput.rs i Intermagazin)