Foto: katera news

Prijem za članove Džudo kluba „Famos“ organizovan je danas u prostorijama Opštine Istočna Ilidža povodom dobrih rezultata koje je ovaj klub ostvario na prethodnom Seniorskom prvenstvu RS.

Ovom prilikom je načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović uručio simboličnu novčanu nagradu predstavnicima ovog kluba kao podršku za sve do sad postignute rezultate.

„Ovo je jedan mali poklon za ovako reprezentativan rezultat Džudo kluba „Famos“ koji je obezbijeđen za ovu priliku. Jako smo ponosni na ovaj klub jer na najbolјi mogući način širom Republike Srpske i BiH, a i šire predstavlјa našu opštinu i uvijek se sa svih takmičenja vraća sa nekom od medalјa. Sa ponosom ističemo da je Džudo klub „Famos“ iz Istočne Ilidže i da spada u kategoriju najbolјih sportskih kolektiva u BiH“ – istakao je Božović.

Božović je naglasio da će opština i dalјe podržavati i ulagati u sport kao i do sada.

                                                                                 Foto: Katera news

Predsjednik Džudo kluba „Famos“ Risto Dabić je ovom prilikom naglasio da je ovo dobar početak 2017. godine u kojoj ovaj klub slavi jubilej – 20 godina od osnivanja.

„Ovaj prijem kod načelnika je priznanje postignutim rezultatima jer smo godinu počeli sa 15 osvojenih medalјa na Seniorskom prvenstvu RS, a sama donacija je značajna podrška Opštine Istočna Ilidža. Opština je i do sada mnogo uradila za ovaj klub, a mi to opravdavamo dugogodišnjim postojanjem i odličnim rezultatima“ – rekao je Dabić.

Šef stručnog štaba i sportski direktor Džudo kluba „Famos“ Želјko Šilјegović istakao je da je ovo samo mali dio onoga koliko Opština Istočna Ilidža daje i ulaže u ovaj klub ne samo sada već i prethodnih 20 godina jer 90 odsto budžeta kluba obezbjeđuje se od strane Opštine kroz sve godine postojanja.

„Opština Istočna ilidža je sve dala Džudo klubu „Famos“ od uslova za rad, finansijske podrške i podrške u svakom mogućem smislu i ovaj klub ne bi bio to što jeste i tu gdje jeste da nije bilo te podrške“ – naglasio je Šilјegović.

Šilјegović ističe da se svi rezultati u klubu postižu zajedničkim snagama.

„Svaki član kluba je na svoj način doprinio ovim postignutim rezultatima, ali poseban doprinos su dali šampioni države koji su već osvajači balkanskih medalјa i medalјa na evropskim takmičenjima, a među njima je Stefan Šilјegović kapiten tima kome je ovo dvadeseta titula prvaka RS, zatim Slobodan Minić, Slaven Dubovina, Dejana Komlјenović. Oni su ti koji su pronijeli ime Džudo kluba „Famos“ na ovim prostorima, a i šire“ – istakao je Šilјegović.

Ambasadorima Istočne Ilidže koji na najbolјi mogući način predstavlјaju ovu opštinu, Republiku Srpsku i BiH Božović je poželio mnogo uspjeha u dalјem radu i mnogo osvojenih medalјa bez obzira na boju njihovog sjaja.

Izvor: Katera news