Osnovna škola “Pale“ u srijedu 8. juna organizuje donatorsko veče pod nazivom “Kad se naše ruke slože“, s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za obnovu škole. Karte po cijeni od 5 KM prodavali su učenici ove škole, a spisak dosadašnjih donatora biće objavljen u holu škole i u sredstvima javnog informisanja.

kad_se_nase_ruke_sloze_plakat

Donatorsko veče biće održano u Sportskoj dvorani “Peki“ u Palama, od 18 časova. Na svečanosti, organizatori će uručiti nagrade najboljim učenicima škole, a potom, druženje se nastavlja uz “Leksington bend“.

Učenici i osoblje Osnovne škole „Pale“, uz saglasnost Nastavničkog vijeća, odlučili su da pokrenu projekat obnove škole pod nazivom „Kad se naše ruke slože“. Za renoviranje škole i proširenje fiskulturne sale sa prilaznim putevima (radi unapređenja bezbjednosti učenika),  potrebno je oko 1.500.000 KM, što je planirano da se obezbijedi do sredine 2018. godine.

Aktivnosti tokom ove godine usmjerene su na prvu fazu projekta – unapređenje energetske efikasnosti: adaptaciju školske kotlovnice i zamjenu dotrajale stolarije. Vrijednost ove investicije je oko 300.000 KM.