Nisam tražio od sudije da odloži meč, već da napravi pauzu… Sudija je znao da neće više padati kiša, dakle, mislim da je mogao da napravi pauzu. Zamalo da uganem članak tri puta, kaže Novak Đoković

djoka-pokisao_620x0

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da je Endi Marejzasluženo osvojio titulu na mastersu u Rimu.

“Čovek pokušava da ima pozitivne misli, da odagna umor, ali je taj umor ipak bio prisutan. Imao sam napornu nedelju, posebno poslednja dva dana. Endi je igrao na vrlom visokom nivou. Zaslužio je da pobedio. Zaista je napredovao na šljaci. Prošle godine je pobedio u Madridu, a ove godine u Rimu. U velikoj formi stiže u Pariz. Ja sam zadovoljan što sam stigao do finala i mislim da sam imao dve odlične nedelje”, rekao je Đoković.

Tokom finala u Rimu padala je kiša, a Đoković je u jednom trenutku ušao u raspravu sa sudijom.

“Nisam tražio od sudije da odloži meč, već da napravi pauzu… Sudija je znao da neće više padati kiša, dakle, mislim da je mogao da napravi pauzu. Zamalo da uganem članak tri puta. Na njemu je da odluči, za mene je smešno da sudija u gradskim cipelama odlučuje šta je klizavo a šta nije. Mi smo ti koji trčimo i možemo da se okliznemo”, rekao je Đoković.

Mareju je ovo prvi trofej u sezoni, 12. masters turnir u karijeri, a ukupno 36.

“Mnogi najbolji igrači u istoriji tenisa su ovde pobedili i veoma sam ponosan što je moje ime upisano na tom trofeju. Znam da Novak nije igrao najbolje kako on ume, ali je ovo odlična nedelja za mene. Već u Madridu sam dobro prošao i to mi je dalo samoupouzdanje za ovde. Svaki put kad se pobedi najbolji igrač na svetu, to je velika pobeda”, rekao je Marej.

“To je odlična priprema za Rolan Garos, jer sam dobro igrao čak i u mečevima u kojima sam izgubio (protiv Nadala u Monte Karlu i Đokovića u Madridu). Ja sam bio svež, igrao sam kratko. Đoković je imao teške mečeve, protiv Rafe i Nišikorija…”, rekao je Marej.

 

Izvor:Novosti