Ženski odbojkaški klub “Glasinac” sa Sokoca obilježio je jubilej 25 godina postojanja, a tim povodom okupile su se sve odbojkašice i treneri koji su prošli kroz ovaj klub.

Trener “Glasinca” Marko Obrenović rekao je sinoć novinarima da je ponosan na djevojke koje su u timu provele najljepše godine mladosti i ovoj klub doživljavaju kao jednu veliku porodicu.

On je podsjetio da je prvi trening odbojkašica “Glasinca” održan u sali Osnovne škole “Sokolac”, a da su potom počeli takmičenja u Drugoj ligi Republike Srpske.

Obrenović je naglasio da je “Glasinac” prvenstvene utakmice do izgradnje sporske dvorane na Sokocu igrao u Rogatici, te da je 1998. godine ušao u Prvu ligu Republike Srpske, što je bio veliki uspjeh.

On je istakao da je 1999. godine prvu titulu prvaka Republike Srpske na Sokolac donijela pionirska ekipa odbojkaškog kluba “Glasinac”.

Podsjeća da je sokolački “Glasinac” 2005. godine ušao u Premijer ligu BiH i tu ostao četiri-pet godina, a potom nastavio takmičenja u Prvoj ligi Srpske.

– Zbog materijalne situacije opredijelili smo se da se klub čvrsto drži Prve lige Srpske i sredine tabele da bi održali jak odbojkaški centar i da bi perspektivnim igračicama otvorili put da odu dalje, što su i činile – rekao je Obrenović.

On je naveo da je “Glasinac” ovu polusezonu završio kao treći na prvenstvenoj tabeli Srpske, što u klubu smatraju odličnim rezultatima s obzirom da u prvom timu igraju samo dvija seniorke, a ostalo su kadetkinje i juniorke.

Odbojkašice “Glasinca” se, osim Prve lige Republike Srpske, takmiče u Kadetskoj i Pionirskoj ligi.

Prema njegovim riječima, najmlađe odbojkašice “Glasinca” završile su ove godine na drugom mjestu Pionirske lige i nastavljaju takmičenje na proljeće.

Kapiten Ženskog odbojkaškog kluba “Glasinac” Dijana Ašonja izrazila je nadu da će njen tim u februaru nastaviti sa nizom pobjeda, posebno na domaćem terenu.

Trener mlađih selekcija i pomoćni trener u prvom timu “Glasinca” Radmila Marković rekla je da ove sezone u prvom timu igraju uglavnom srednjoškolke, uz veliku pomoć tri djevojke koje studiraju, te da iz svake generacije seniorskom timu priključe po dvije, tri mlade igračice.

Odbojkaški klub “Glasinac” osnovan je na Sokocu 17. decembra 1996. godine i već četvrt vijeka je rasadnik talenata koji karijeru nastavljaju u klubovima drugih zemalja.