dejan-ceremidzic1-641x350Olimpijska ljepotica Jahorina je u nedjelju svojim posjetiocima priredila lijep sunčan skijaški dan i veoma zanimljiv sportsko-zabavni sadržaj. Pored dnevnog rekreativnog skijanja, skijaši i borderi, su se okušali u Red Bull Home Run trci. Zainteresovanih takmičara koji su se odlučili na trku trčanja i brzog spusta je bilo više od sedamdeset.

Najbolji i daleko najbrži među skijašima je bio domaći Dejan Čemeridžić koji je odbranio titulu najbržeg skijaša iz 2015. godine, a sa manjim zaostatkom kroz cilj su prošli Haris Hodžić i Demir  Hadžimuratović , oba iz Sarajeva. Među borderima je gotovo indentična situacija, domaći Stefan Lazarević je pobjedio ispred Gorana Ilića, dok je Dragan Samardžić zauzeo treće mjesto. Prošle godine Lazarević je bio drugopla siran, dok je Ilić bio trećeplasirani border, tako da su za jedno mjesto napredovali u 2016. godini.

Najbrža dama je bila Andrijana Pekić Subotić koja je dobila nagradu vikend za dvoje u hotelu Termag, Stefan i Dejan su također dobili vikend za dvoje, dok je najbrži skijaš Dejan Čemerdžić dobio nove skije i vezove od partnera trke OLX.

Trka Red Bull Home Run je osmišljena kao zabava za profesionalne i rekreativne skijaše da se o okušaju za jedne u zabavnom, a za druge u izazovnom spustu na skijama i snowboardovima. Nakon proglašenja pobjednika ispred Kolibe hotela Termag je nastavljen zabavni dio pro grama na kome su može se slobodno reći briljirali SevdahBABY. Tempratura je prvog dana proljeća bila zimska, ali dovoljno dobra za užitak na partyju ispred Kolibe. Pogledajte i video prilog zabilježen okom drona, koji se pojavio na Jahorini tik pred početak takmičenja.