Najavlјujemo vam novu premijeru NASTeatra, i ovom prilikom  vas pozivamo da vašim prisustvom uveličate ovaj događaj. NASTeatar okuplјa profesionalne pozorišne stvaraoce, i njegov osnovni cilј je da u potpunosti afirmiše život i djelo Momčila Nastasijevića.

Predstava za decu (7+) je fantastična priča, u kojoj Nastasijević poredi odnos pisca prema svom djelu, sa odnosom roditelјa prema svom djetetu. U predstavi imaju tri lika, Pisac i dvije priče. Priče traže od pisca da ih pusti u svijet, a on ih ubjeđuje da su još uvek mlade, da ne smije da ih pusti same. Ovo je poučna predstava o odrastanju koja je sastavlјena iz  Nastasijevićevih pripovjedaka („Priča o mišu koji je voleo svet“, „Svileni lјubičasti konac“).
U predstavi, pored uloge pisca, kojeg igra Ivan Perković, igraju i talentovane mlade glumice: Đurđa Vukašinović, koja je publici poznata po mnogobrojonim ulogama u svom matičnom Dječijem pozorištu Republike Srpske i drugim pozorištima.
Tatjana Dimitrijević, koju publika može gledati u predstavama Pozorišta na Terazijama i Opere i teatra Madlenijanum.

Režija i Dramatizacija: Ivan Perković

Song napisala: Jelena Vlahović
Muzika: Mladen Janković
Kostim: Sanja Zekanović i Ljilјa Šiniković

Premijera predstave “Priča o piscu priči” u Republici Srpskoj, biće održana u srijedu, 18. oktobra u Kulturnom centru  Istočno Novo Sarajevo, sa početkom od 18,00 časova.

Cijena ulaznice 4,00 KM.