Gradonačelnici Beograda Siniša Mali, Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i Sarajeva Abdulah Skaka 10.11.2017. potpisali su u Beogradu Sporazum o saradnji u realizaciji projekta Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EYOF/ 2019, koji će biti održan u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

Gradovi Beograd, Istočno Sarajevo i Sarajevo sarađivaće u narednom periodu u aktivnostima vezanim za organizaciju ovog, najznačajnijeg, sportskog događaja koji treba da bude realizovan u Istočnom Sarajevu i Sarajevu .

Potpisano je i niz sporazuma o saradnji Beograda i Sarajeva iz oblasti kulture, turizma i nauke.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izrazio je zadovolјstvo zbog potpisivanja sporazuma o saradnji kad je riječ o organizacija EYOF-a 2019.

„To je za nas jedan od najvećih događaja koji nas vraća na scenu organizacije velikih takmičenja u zimskim sportovima. To je i prilika da se promovišu turistički potencijali Istočnog Sarajeva i Sarajeva,  te olimpijske planine Jahorina, Bjelašnica, Igman, kao i Dvorišta“, istakao je Vuković.

„Srbija i Beograd su nam u tome jako važni. Prilikom nedavne posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Istočnom Sarajevu dobili smo punu podršku Srbije, a organizaciju ovog velikog takmičenja nesebično je podržao i predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Malјković, koji je, takođe, nedavno posjetio Istočno Sarajevo“, rekao je Vuković.

„Sve to finalizujemo podrškom Beograda gradovima Istočnom Sarajevu i Sarajevu. Od Grada Beograda očekujemo i tehničku pomoć, jer Beograd ima iskustvo u organizaciji lјetnje olimpijade. Nјihovo iskustvo biće nam značajno i biće to, svakako, konkretna, korisna podrška“, zaklјučio je Vuković.

Izvor i foto: Grad Istočno Sarajevo