U petak je u Beogradu biti otvorena manifestacija „Dani Srpske u Srbiji 2017“, u okviru koje će u 20 gradova Srbije (Beograd, Novi Sad, Niš, Subotica, Inđija, Kragujevac, Zrenjanin, Požarevac, Kraljevo, Vranje, Kruševac, Užice, Vršac, Pančevo, Smederevska Palanka, Vrbas, Aranđelovac, Bačka Palanka, Sečanj i Plandište), blizu 800 učesnika predstaviti Republiku Srpsku kroz njenu privredu, nauku, kulturu, umjetnost i sport.

Projekat pod nazivom „Dani Srpske u Srbiji“ pokrenut je 2013. godine sa idejom da se Srbiji i njenim građanima na uvijek nov i jedinstven način predstavi Republika Srpska i njeni potencijali.

Scenario za manifestaciju, napisali su Nele Karajlić i Vule Žurić. A što se tiče privrede i privredne saradnje Srbije i Srpske, održavaju se tri promocije privrednih potencijala Republike Srpske i susreti privrednika Srbije i Srpske.

Turizam, kao atraktivna privredna grana, zahtjeva više prezentacija, pa će osim u Vranju biti postavljeni i posebni turistički punktovi u Beogradu i Novom Sadu.

Treba naglasiti da u okviru ove manifestacije muzički sastav „Katera“ imati koncerte u Plandištu 18. septembra i Bačkoj Palanci 19. septembra u 20 časova.