Građani Istočnog Sarajeva moći će da računaju na još veću i snažniju podršku Srbije, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
Nakon sastanka sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Nenadom Vukovićem i šest načelnika opština u sastavu grada, Vučić je izjavio da je Vlade Srbije juče usvojila odluka o izdvajanju sredstava za izgradnju trga u Istočnom Novom Sarajevu i raznih infrastrukturnih objekata na području opštine Pale.
On je izjavio novinarima da je na sastanku bilo riječi o načinima kako da Srbija pomogne ovim lokalnim zajednicama.
„Nadam se da ćemo moći da pomognemo Trnovu, Sokocu, Istočnom Starom Gradu i Istočnoj Ilidži. Neću da obećavam previše, jer je /ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/ Zorana Mihajlović kao član Vlade htjela da obeća više i ona je u prilici da to učini„, dodao je Vučić.
On je naglasio da je želio manje da obećava, a više da ispuni s obzirom na to da Srbija danas ima dovoljno novca.
„Nadam se da će prilika da pomognemo biti do kraja ove, kao i naredne godine„, rekao je predsjednik Srbije, zahvalivši svima u Istočnom Sarajevu na gostoprimstvu, a posebno srednjoškolcima i studentima koji su ga dočekali ispred Administrativnog centra grada.
Vučić je naglasio da je svih pet miliona evra koje je obećao predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i predsjedniku Vlade Željki Cvijanović danas prošlo kroz odluku Vladu Srbije.
„Spremni smo da pomognemo, ali mrzim da nešto obećam i ne uradim. Bolje da kažem pustite da vas iznenadim – neće biti neprijatnih već samo prijatnih iznenađenja„, rekao je Vučić.
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva je zahvalio Srbiji na pomoći Srbije ovoj lokalnoj zajednici, kao i na obećanju da će pomoć biti i dalje izdvajana.
On je istakao da je Vučića upoznao o nastanku Grada i Univerziteta u Istočnom Starajevu, prirodinim potencijalima i dosadašnjim razvojem.
„Zahvalni smo na ovoj posjeti i smatramo je istorijskom. Ona je veoma važna kako za Grad Istočno Sarajevo, tako i za Republiku Srpsku„, rekao je Vuković.
On je predsjedniku Srbije uručio ikonu Svetog Petra Sarajevskog Zimonjića, zaštitnika Grada Istočno Sarajevo i nekadašnjeg mitropolita dabrobosanskog.

Izvor: SRNA