Crveni krst Republike Srpske je, povodom Nedjelje djeteta, obezbijedio devet mašina za pranje veša, prehrambene i pakete odjeće, koji će na prijedlog gradskih i opštinskih organizacija biti podijeljeni višečlanim socijalno ugroženim porodicama u Srpskoj.

Iz Crvenog krsta ukazuju da se tokom Nedjelje djeteta promovišu aktivnosti koje se odnose ne samo na dječija prava, nego i na zdravlje djece, njihovo obrazovanje, vaspitanje, na zaštitu djece bez roditeljskog staranja i smanjenje siromaštva.

Aktivnosti koje će Crveni krst Republike Srpske realizovati su izrada i distribucija propagandnog materijala, organizovane posjete višečlanim socijalno ugroženim porodicama, kao i porodicama sa četvoro i više djece.

Nedjelja djeteta se svake godine obilježava u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Ministarstvom porodice, omladine i sporta Srpske i Ministarstvom prosvjete i kulture.

Sve aktivnosti koje će Crveni krst Republike Srpske realizovati tokom trajanja Nedjelje djeteta biće u skladu sa važećim higijensko-epidemiološkim mjerama zbog prisustva virusa korona.