Sv.Vasilije Ostroški

Djevojke ( i momci ) ne biraju partnere zbog svoje mjesečne plate, stanja na kartici, doma u kojem žive i koji su gradili njegovi roditelji ( gradite polako ali sigurno svoje, zasnovano na ljubavi ), gledajte kako se u isti uloži duša, on je spreman da vam pomogne, svim nemoćnima i onima koji nemaju.

Priča ispred vas mnogo govori … Razmisli !

Jedna djevojka je odlučila da putem interneta potraži bogatog supruga, nedavno je dobila odgovor, i to od generalnog direktora finansijske korporacije J.P. Morgan , koji je u kratkom vremenu postao hit na internetu .

” Mlada i lijepa djevojka “, kako je opisala sebe na forumu, postavlja pitanje što učiniti kako bi se udala za bogataša.
Pitanje je bilo ovako:

“Da budem iskrena, imam 25 godina i vrlo sam lijepa. Imam stila i dobar ukus. Moja želja je da se udam za čovjeka koji zarađuje najmanje 500.000 $ godišnje. Možda mislite da sam pohlepna, ali po mom mišljenju, zarada od milion dolara godišnje u New Yorku spada u srednju klasu. Moj zahtjev je razuman. Ima li neko na ovom forumu godišnju platu od 500.000 $, a da nije oženjen? Ako postoji, za njega, imam jedno pitanje: Šta da radim da se udam za tebe? Najbogatiji kojeg sam upoznala je zarađivao 250.000 godišnje, čini se da je to moja gornja granica. Ako neko želi da se preseli u stambeni prostor zapadno od New York City, 250.000 samo, nije dovoljno. Zato ovdje postavljam nekoliko pitanja :
1 ) Gdje izlaze bogate neženje? ( Navesti adrese barova koji izlazi )
2 ) Koje starosne dobi trebam ciljati ?
3 ) Kako izgleda većina supruga prosječnih bogataša ?

Odgovor je ubrzo stigao, i to od direktora korporacije J.P. Morgan:

“Pročitao sam tvoj post s velikim zanimanjem. Postoje mnoge djevojke koje imaju slična pitanja kao što su tvoja. Dozvolite mi da odgovorim iz profesionalnog ugla. Moj godišnji prihod je veći od 500.000 $, što odgovara vašim potrebama.
Sa stanovišta poslovne osobe, loša odluka bi bila oženiti se za tebe. Ostavimo pojedinosti na stranu i pokušati gledati kao razmjenu “ljepote” za “novac”. Osoba A pruža ljepotu, a osoba B plaća novcem tu ljepotu. Međutim, postoji jedan ozbiljan problem. Vaša ljepota će nestati, ali moj novac neće, ne bez dobrog razloga.
Činjenica je, moj prihod se može povećati iz godine u godinu, dok ti iz godine u godinu teško možeš biti ljepša.
Dakle , sa stanovišta ekonomije, ti si amortizacija imovine. Ako je tvoja imovina samo ljepota, ona za deset godina neće vrijediti ništa.

Možda će ovo zvučati grubo, ali pogoršanje tvoje ljepote biznismen će prodati ili dati pod ” zakup “. I pazi , djevojko , svaki sa 500.000 $ godišnje zarade nije budala . Možda će ići s tobom , ali te neće oženiti. Ja bih ti savjetovao da odustaneš u svojoj potrazi za bogatašem. U suprotnom , sama po sebi ne možeš postati uspješna i zaraditi 500.000 godišnje. U stvari, za to imaš veće šanse nego da se udaš za bogatu budalu “.