Banjalučki bend “Charna” objavio je singl i video spot za pjesmu “Vrati me” koja je posveta njihovom preminulom gitaristi Zlatku Zlaji Mušiću.

Pjesma je nastala još 2013. godine kada je ovaj bend aktivno svirao i svoj autorski rad predstavljao publici na muzičkim festivalima. Autor muzike i teksta za numeru “Vrati me” bio je upravo Zlatko Mušić, a članovi benda isitču da su se odlučili da snime ovu pjesmu upravo u čast njemu.

“Naša ideja je bila da pokušamo na ovaj način da otrgnemo iz kandži zaborava umjetnost koju je Zlatko stvarao”, istakao je David Jojić pjevač benda “Charna”.

Jojić dodaje da su na snimanju pjesme učestvovali mnogi banjalučki muzičari koji su svojim radom, idejama i vremenom doprinjeli da ova pjesma bude konačno objavljena.

“Lista ljudi koji su učestvovali u snimanju Zlajine pjesme je ogromna. Bio sam jako srećan kada su svi muzičari rado prihvatili da budu dio ovog projekta. Veliku zahvalnost dugujem Draganu Moconji iz benda “Tupas mene” i Srđanu Lakiću iz sastava “Voodoo Mojo” i “Benefit” koji su odsvirali gitarske dionice koje je Zlaja osmislio”, istakao je Jojić.

Frontmen dodaje da osim Moconje i Lakića na snimanju pjesme su učestvovali i Boris Šarić, članovi benda “Loryen”, Bojan Katalina, Draženko Kopuz i mnogi drugi banjalučki muzičari koji su svojim znanjem, opremom i vremenom omogućili da “Charna” objavi singl posvete svom gitaristi.

“Za studijski snimak je zaslužan banjalučki producent i tonac Marko Tica, koji je bez razmišljanja prihvatio da snimi ovu numeru za Zlatka, dok su za video spot bili zaduženi Saša Savičić i Vedran Ševčuk Alf”, istakao je Jojić.

“Charna” je spot za numeru “Vrati me” snimila u banjalučkom “Shamrock pabu” i na nekoliko lokacija u gradu na Vrbasu. Osim muzike Zlatko Mušić se uspješno bavio slikarstvom, a omiljene teme su mu bile upravo ulice Banjaluke zbog čega se bend i odlučio da u spotu prikaže banjalučke ulice. Tematika spota je sjećanje na vrijeme kada je bend radio, svirao i putovao.

“Iskoristili smo fotografije iz naše arhive na kojima se nalazi naš gitarista. Takođe u spot smo ubacili i nekoliko snimaka sa naših putovanja i turneja. U spotu se pojavljuje i Zlatkova supruga Jovana Jankovski Mušić koja na kraju videa preuzima kutiju sa uspomenama na našeg gitaristu.

“Moja želja je da se “Charna” nakon ovoga video spota ne ugasi. Postoji još nekoliko pjesama koje je Zlaja napisao, a koje takođe nisu snimljene. Pokušaćemo da i u narednom periodu objavimo ostale pjesme i na taj način predstavimo njegovu zaostavštinu široj javnosti”, naglasio je Jojić.

Osim Davida Jojića i preminulog Zlatka Mušića članovi “Charne” su i basista Darko Karać i bubnjar Nemanja Gojković.

Bend “Charna” su krajem 2009. godine Osnovali David Jojić i Zlatko Mušić. Od samog početka ova grupa se fokusirala na autorski rad gradeći čvrst zvuk sa dosta melodijskih i dinamičkih dionica. Lično preispitivanje, zdrava kritika sebe i društva, utopijska potraga za istinom kao i socijalno stanje su neke od tema u kojima je bend nalazio inspiraciju za pisanje pjesama.