Održana XI Konferencija Mreže Savjeta učenika Republike Srpske (mRESURS) u trajanju od 8. do 10. novembra 2017. godine na Bardači, kod Srpca. Učestvovali su predsjednici Savjeta učenika iz svih škola u Republici Srpskoj. Srednjoškolci su tokom 2 dana boravka na Bardači imali priliku da razrade probleme na koje nailaze srednjoškolci, nađu najbolja rješenja, te odrede aktivnosti koje će realizovati u tekućoj 2017/2018 godini. Trebinjska regija mRESURS-a realizovaće tri tradicionalne aktivnosti: Međunarodni dan srednjoškolaca (17.11.), Jedan slatkiš – jedno dijete (decembar), Ostavi trag (maj).

Pored ovih, realizovaće se još i Donošenje pravilnika o radu Savjeta učenika (prvo polugodište), Knjiga za knjigu (2. mart), Edukuj se – aktiviraj se (februar), DeSpasiTo (mart, april, maj)

Konferencija je održana uz podršku Ministarsva porodice, omladine i sporta, Omladinskog komunikativnog centra (OKC), te njihovih predstavinka Biljane Matijević, Saše Markovića i Jugoslava Jevđića. Nakon radionica izabrano je rukovodstvo za svaku regiju, a na kraju i samo rukovodstvo cijelog mRESURS-a. Rukovodstvo trebinjske regije čine:

Predsjednica Olga Štaka,

PR menadžer (menadžer za odnose sa javnošću) Anja Grubačić,

Prva potpredsjednica Sara Gluhović,

Druga potpredsjednica Jovana Marić.

Rukovodstvo mRESURS-a čine:

Predsjednica Olga Štaka (trebinjska regija),

Potpredsjednice: Majda Hidić (dobojska regija) i Vanja Veljančić (banjalučka regija)

Nakon 2 dana na Bardači učesnici su imali priliku da posjete Narodnu skupštinu Republike Srpske gdje im se obratio i predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović. Predsjednica mRESURS-a prezentovala je Mrežu, ali i plan aktivnosti za 2017/18 godinu. Srednjoškolci su imali priliku da pitaju pitanja koja su ih zanimala i da čuju moguća rješenja za probleme koje imaju.

Jer mi mladi nismo problem ove države, već veoma koristan resurs. Lideri u školi, lideri u budućnosti.