banjalucanka_povreda_jahorinaDvadesetsedmogodišnja Banjalučanka V.T. teško je sinoć povrijeđena pri padu sa snouborda na Jahorini, i prema posljednjim informacijama, nalazi se na liječenju u UKC Sarajevo.

Nešto prije 22 sata pronašli su je, te joj ukazali prvu pomoć članovi Gorske službe spašavanja Konjic, koji ovaj vikend borave na Jahorini, gdje su na obuci.

“Jedan od naših kolega pronašao ju je pored jedne stijene. Mi smo odmah intervenisali, izašli smo na teren. Bila je u besvjesnom stanju, mnogo krvi bilo je oko nje. Imala je povrede glave i ramena”, rekao je za “Nezavisne” Damir Gogić, načelnik Gorske službe spašavanja Stanica Konjic.

On je dodao da su potom pristupili ukazivanju prve pomoći, na način da su joj sanirali povrede glave i namjestili joj rame, te je zbrinuli do dolaska vozila hitne pomoći.

“Potom je prebačena u medicinsku ustanovu na Pale. Rečeno nam je da je zatim prevezena u bolnicu Kasindo, te da joj je stanje stabilno”, naveo je Gogić.

U bolnici Kasindo rečeno nam je da su joj odradili CT glave, te da je potom prebačena u Univerzitetski klinički centar Sarajevo (UKC).

Izvor i foto: nezavisne.com