bg trg

Doček Nove godine Beogradu na Trgu je nesvakidašnji događaj koji se sa nestrpljenjem čeka čitave godine, a mnogi ga dočekuju na Trgu. To je vreme kada je Beograd svečano okićen novogodišnjim ukrasima koji se na beogradskim ulicama mogu videti već od polovine decembra.

Doček Nove godine je pravi spektakl. Mnogi se olučuju da Novu godinu dočekaju u klubovima ili na splavovima, ali i u sve popularnijim kafanama. Stariji obično biraju restorane sa živom muzikom.

U Beogradu se za praznike može naći svakakva zabava, a neke od ponuda su i krstarenje beogradskim rekama, doček na ski-stazi, žurke na otvorenom, mnogoborojne ponude u kafićima itd. Međutim, mnogi se odlučuju da proslave i dočekaju sledeću godinu na Trgu.

Glavni trg u Beogradu, popularno samo Trg, a zvanično Trg republike – svake godine ugošćava mnogobrojne muzičare nekad veće, a nekada manje zvezde popularne muzike.

Međutim, Trg nije jedino mesto provoda za Novu godinu u Beogradu. Mnogi drugi beogradski trgovi nude mnogobrojne bine sa nastupima raznih muzičara i DJ-eva. Tako, često na platou ispred Narodne skupštine publika uživa uz novogodišnje koncerte sa odličnim ozvučenjem i rasvetom.

Na Slaviji često bude postavljena ogromna okićena jelka i ceo trg bude pretvoren u binu.

Na ulicama se mogu naći mnogi ulični svirači kao posebna atrakcija Beograda. Na šarenim tezgama posetioci mogu kupiti novogodišnje suvenire i ukrase, a mnogi od njih su unikatne izrade.