mil rokvic

Mladi sportista Miloš Božović iz Istočnog Sarajeva, koji je već godinu i osam mjeseci u komi, ujedinio je region u humanoj misiji, kojoj su se pridružili i učesnici popularnog srpskog šoua “Tvoje lice zvuči poznato” (TLZP).

Ovosedmični pobjednik šoua Ana Grubin osvojenu nagradu od 1.000 evra, na nagovor Nikole Rokvića daće upravo za liječenje Božovića. Zahvaljujući prikupljenom novcu u brojnim humanitarnim akcijama Božović je uspio da ode na liječenje u najprestižniju njemačku kliniku “Schmieder” u gradu Allensbachu kod Štutgarta. Za tromjesečno liječenje u ovoj klinici uplaćeno je 149.000 evra, ali oporavak devetnaestogodišnjeg sportiste, će zasigurno trajati mnogo duže pa se akcije za prikupljanje novca i dalje nastavljaju.

Popularni pjevač Nikola Rokvić kaže da je za Miloša saznao putem medija i društvenih mreža.

– Jako me pogodilo da tako mlad dečko, pogotovo sportista bude u komi skoro dve godine. Šerovao sam linkove za pomoć i razmišljao da ako pobedim u nekoj od emisija novac poklonim za njegovo lečenje i da pozovem narod da pomogne. Prilika se stvorila kad me Ana zamolila da joj pomognem da izabere ko će dobiti donaciju i odmah sam rekao da taj novac ide Milošu – priča Rokvić i dodaje da svakodnevno moli Boga da se Miloš iz Njemačke vrati budan, na svojim nogama. Gest mladog pjevača, koji se od početka karijere bavi humanitarnim radom i koji je do sada je pomagao mnogima, naišao je na oduševljenje mnogih stanovnika Srpske.

– Mislim da je jedna od najbitnijih stvari poznatih ličnosti da pomažu drugima jer imaju mogućnost i njihov glas se čuje mnogo dalje – rekao je Rokvić.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac, koji je koordinator i nosilac humanitarnih akcija za Božovićevo liječenje kaže da oporavak mladog sportiste u Njemačkoj za sada teče dobro, te da se čeka primjena terapija.

– Miloš je bio mnogo iscrpljen kada smo ga prebacili u Njemačku. Pojavile su mu se rane na tijelu, ali to se polako sanira i ove sedmice će mu uključiti terapije. Niko za sada ne može kazati da će se probuditi, ali njemački ljekari su veliki stručnjaci. Polažemo nade u njih i samog Boga da nam se Miloš vrati kući – kaže Skakavac.

Dodaje da u ovom momentu ne znaju koliko će im još novca trebati jer nije poznato koliko će trajati oporavak.

– Brojnim akcijama i kreditom od 150.000 maraka koje je podigao Milošev otac prikupili smo i uplatili njemačkoj bolnici 149.000 evra za tromjesečno liječenje. Međutim, to je samo prva faza finansiranja, tako da i dalje nastavljamo borbu i akciju – kaže Skakavac.

On je zahvalio svima koji su donirali novac i naglasio da u Istočnom Sarajevu nema pojedinca, organizacije i institucije koja nije pomogla.

– U prikupljanju pomoći podjednako i istim intenzitetom učestvovala je i RS i FBiH. Svi u BiH su se ujedinili, uključujući dijasporu bez obzira na vjeru i naciju i pomogao koliko je mogao. Hvala svima i neka im Bog vrati u zdravlju i veselju – poručio je Skakavac.

Miloš Božović je u komi zbog povrede glave zadobijene 31. avgusta 2014. godine na fudbalskoj utakmici omladinske Premijer lige BiH između Slavije i Zvijezde iz Gradačca. Ima 19 godina i već godinu i osam mjeseci je u komi.

 

Žiro račun za uplatu

Porodici Božović može se pomoći uplatom na namjenski žiro račun za Miloša Božovića broj: 562-01281157692-32 kod NLB banke Istočno Sarajevo, te uplatom iz inostranstva na devizni račun IBAN: BA395620128126402663 Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža, Trg Kralja Aleksandra 5, 71123 Istočno Sarajevo, te SVIFT BIC: RAZBBA22 NLB banka Milana Tepića 4, 78000 Banjaluka.

 

 

Izvor : Glas srpske